Biografie

Christian Slater a debutat in actorie in anul 1977 la varstra de 8 ani, dupa ce mama sa l-a distribuit in serialul TV "ONE LIFE TO LIVE". Peste un an a aparut pe Broadway, alaturi de actorul Dick Van Dyke in piesa de teatru "The Music Man".

Urmand sa joace in filmul TV "Living Proof: the Hank Williams Junior Story" in anul 1983. Doi ani mai tarziu a debutat pe marele ecran, cand avea doar 16 ani, in filmul "The Legend of Billy Jean". Primele aprecieri din partea criticilor le primeste dupa ce apare alaturi de Sean Connery in filmul Numele Trandafirului (1986). A aparut apoi in Tucker, a Man and His Dream (1988), urmat de multe alte filme, devenind insa un star abia dupa aparitia alaturi de Winona Ryder in Heathers.

In 1989 a fost arestat de catre politie pentru ca condus sub influenta bauturilor alcoolice, si pentru ca in timpul arestarii a lovit un politist cu bocancul. In 1994 a fost arestat din nou, pentru ca a incercat sa urce intr-un avion cu pistolul. In 1998 a fost condamnat la 90 zile inchisoare pentru ca si-a lovit prietena si un politist, la numai o zi dupa ce avusese loc premiera ultimului sau film, Hard Rain. Dupa executarea pedepsei, a admis ca se droga cu heroina si cocaina. A fost nevoit sa urmeze un program de reabilitare si dezintoxicare.