Biografie

Christine Baranski a cunoscut succesul în fiecare domeniu în care s-a implicat. Cele două Premii Tony, Emmy, Screen Actors Guild și American Comedy se datorează meritelor ei cinemaografice care includ “Mama Mia”, “Chicago”, “How the Grinch Stole Christmas”, “Bowfinger”, “Bulworth", “Cruel Intentions”, “Jeffrey”, “Reversal of Fortune”, “Legal Eagles”, “Welcome to Mooseport”, “The Ref”, “Lovesick”, “Addams Family Values”, “Life With Mikey”, “9 ½ Weeks” și “The Birdcage”, pentru care a primit un Premiu Screen Actors Guild.

După ce a absolvit Julliard a început să obțină roluri în producții regionale și off-Broadway. A dat lovitura cu rolul din comedia de pe Broadway a lui Tom Stoppard “The Real Thing”, regizat de Mike Nicols, cu Glenn Close și Jeremy Irons. În același an s-a măritat, a născut primul copil și a câștigat un Premiu Tony și un Drama Desk.
Baranski a mai obținut un Premiu Tony și un Drama Desk pentru interpretarea din “Rumors”, al lui Neil Simon și un Premiu Drama Desk pentru “Lips Together Teeth Apart."

Pe lângă Premiul Emmy pentru comedia “Cybill,” de pe CBS, Baranski a primit un Premiu American Comedy pentru Cea Mai Bună Actriță Într-un Rol Secundar dintr-o comedie, precum și un Premiu Screen Actors Guild pentru Cea Mai Bună Actriță Într-un Rol Principal dintr-o comedie. De asemenea, a fost nominalizată la Emmy de patru ori, dintre care o dată pentru rolul din “Frasier,” și de trei ori la Globul de Aur.