Biografie

Christopher Atkins ( Christopher Atkins Bomann ) nascut pe 21 februarie, 1961, este un actor american, care a devenit celebru cu rolul sau de debut din The Blue Lagoon din 1980. Atkins a fost nascut in Valdese, North Carolina, parintii fiind Donald Bomann si Britsy Nebauer. In liceu el a fost salvamar si instructor de navigatii.

El nu a avut nici un interes sau experienta anterioara in actorie, dar un agent l-a convins sa se duca la auditiile pentru The Blue Lagoon, un rol care a castigat peste 4,000 de alti actori. In film, el si Brooke Shields au jucat ca doi adolescenti care au trait in pace de cand erau mici copii intr-un paradis tropical, care se incadreaza in cele din urma in dragoste. Cei doi purtau insuficiente haine, iar Atkins a aparut nud in mai multe scene. Filmul a fost un imens succes, cu o productie de 4. 5 milioane de dolari, si a strans peste 58 milioane de dolari.

A jucat Kristy MacNichol in filmul The Pirate Movie in (1982)o actualizare a lui Gilbert si Sullivan, opereta Pirates of Penzance. A fost pe locul # 71 in Billdoard Hot 100 singles cu melodia " How Can I Live Without Her?" cu melodia care a aparut in The Pirate Movie. Atkins a aparut din nou cu mai putina vestimentatie in acest film,care a devenit o tema care actioneaza in cariera lui. El a comentat " Vrei sa spui ca in curand o sa primesc slujba in care nu trebuie sa port panza drept haina. Am sa port un costum de baie speedo. Voi mai avea un job de actor atunci cand nu trebuie sa port mai putina imbracaminte?"

In A Night in Heaven (1983), de asemenea, el il joaca pe Rick Monroe, un baiat sincer, student, lucrand in drum sper facultate ca o stripteuza de sex masculin. Pentru un sezon (1983-1984), Atkins a avut un rol in celebrul serial "Dallas", un taran care avea o aventura cu Sue Ellen Ewing. Atkins a aparut pe numeroase coperti de reviste pentru adolescenti si a aparut si in multe reclame de televiziune, reprezentand mari nume de marca, cum ar fi Coca Cola si Adida, care il valorifica pe Atkins " Tineretul si aspectul". El a aparut pe coperta Playgirl in septembrie 1982 reprezentand nud un pictorial. El a reprezentat nud pentru aceeasi revista in luna decembrie a aceluiasi an.

In anii 1990 si 2000, el a jucat in multe filme, cum ar fi Ftal Charms, Project Shadowchaser III si Angel Flight Dawn. Proiectele recente includ Caved In, Spiritual Warriors, 13th Child, The Employee of the Month, Tequila Express, Quigley si True Legends Of The West. Rolurile comice includ filmele Mortuary Academy (1988), Shoot (1992) si s-a reunit cu Brooke Shileds in show-ul Suddenly Susan ca un jurnalist care era interesat de ea. In 2007, el a jucat in filmul direct pe DVD "100 Million BC". In 2009 a apart pe VH1 la Confessions of a Teen Idol, o emisiune care arata ca fostii Teen Idols incearca sa revitalizeze divertisment in cariera. Atkins, celebrul actor cu parul cret, a fost blond si cu timpul si-a intunecat culoarea parului. S-a insurat cu Lyn Barron, din Sydney, Australia, in 1985, in care cuplul au avut doi copii, Grant (n. 10 decembrie 1985) si Brittney (n. 1 mai, 1987), inainte de a divorta. Fiul lui, Grant, joaca baseball pentru UNC Charlotte. El detine companii de sali de sport in aer liber.

Atkins a fost nominalizat pentru Globen Globe Award pentru New Star of the Year in Motion Picture - Male for The Blue Lagoon, precum si pentru Best Young Actor pentru The Young Artist Awards. De doua ori a castigat Golden Raspberry Award, in primul rand pentru Worst Actor cu rolul Rick Monroe din filmul "A Night in Heaven" din 1983, iar mai tarziu a castigat Worst Supporting Actor pentru filmul "Listen to Me" din 1989. El este pe locul76 pe VH1's 100 Greatest Teen Stars.