Biografie

Christopher Lloyd s-a nascut in Stamford, Connecticut, este fiul lui Ruth, o cantareata, si al lui Samuel Lloyd, avocat. A urmat cursurile scolii Fessenden School, un liceu din Newton, Massachusetts.

Lloyd a fost crescut in New Canaan, Connecticut si Westport, Connecticut unde a absolvit Liceul Staples in 1958. Cativa din cei mai buni prieteni sau fanii care l-au cunoscut il descriu ca fiind un tip timid si tacut.

Nepotul sau, Sam Lloyd, este cunoscut pentru rolul lui Ted Buckland, avocatul din "Scrubs". Christopher Lloyd a fost insurat pentru prima oara in 1959 cu Catherine Boyd pana in 1971, cand au divortat; apoi s-a casatorit cu Carol Vanek din 1988 pana in 1991; din decembrie 1992 pana in decembrie 2005 a fost casatorit cu scriitorea / producatoarea Jane Walker Wood. Este un fan inrait al pescuitului. Casa sa a fost distrusa in incendiul Tea Fire din noiembrie 2008 din Montecito, California.

Si-a inceput cariera artistica la varsta de 14 ani, jucand in piese de teatru. A luat cursuri de actorie in New York City la varsta de 19 ani, la Neighborhood Playhouse cu Sanford Meinsner. A aparut in cateva productii Broadway, incluzand "Happy End", "A Middsummer Night's Dream" (Visul Unei Nopti de Vara), "Red, White and Maddox", "Kaspar", "The Seagull", "Total Eclipse", "Macbeth", "King Lear", etc.

Primul sau rol intr-un film important a fost pacientul de la psihiatrie din "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ("Zbor deasupra unui cuib de cuci"). Cu toate acestea el este memorabil mai mult pentru rolurile: reverendul Jim Ignatowski, fostul hippie, sofer de taxi din sitcom-ul "Taxi"; si excentricul inventator Emmett "Doc" Brown din trilogia sci-fi "Back to the Future", un rol pe care l-a interpretat de mai multe ori in diferite spin-off-uri sau reincarnari.

De asemenea a interpretat roluri notabile ca Comandorul Klingonian Kruge in "Star Trek III: The Search for Spock", profesorul Dimple intr-un episod din "Road to Avonlea", rolul principal in "The Pagemaster", rolul negativ Judge Doom in "Who Framed Roger Rabbit", si Uncle Fester in adaptarea pentru marele ecran "The Addams Family" ("Familia Adams"). In noiembrie 2007, Lloyd s-a reintalnit pe marele ecran cu Judd Hirsch, partenerul din "Taxi", in seria TV "Numbers". L-a intepretat pe Ebenezer Scrooge in "A Chritmas Carol", in 2008, la Kodak Theatre in Los Angeles, alaturi de John Goodman si Jane Leeves.