Biografie

Si-a inceput cariera profesionala atat in engleza cat si in franceza la Montreal, orasul sau natal. Dupa debutul scenic la New York, in 1954, a continuat prin juca in numeroase productii de pe Broadway si din West End-ul londonez. A fost unul dintre actorii principali ai Teatrului National din Anglia, ai Royal Shakespeare Company si ai festivalului Stratford, din Canada.
Cele mai recente roluri de succes ale lui Plummer sunt reprezenate de cel al jurnalistului TV Mike Wallace in apreciatul film The Insider si de rolul lui F. Lee Bailey in filmul de televiziune American Tragedy, o productie NBC. In continuare va putea fi urmarit in Lucky Break, film regizat de Peter Cattaneo.
In afara de numeroase distinctii primite in Marea Britanie, SUA, Austria si Canada, Plummer a mai castigat doua premii Tony, doua premii Emmy, premiul Evening Standard, premiul Genie si multe alte nominalizari. A fost numit doctor in arte de catre scoala Julliard din New York iar in 1968 a primit din partea reginei Elisabeta a Marii Britanii, titlul de cavaler al Ordinului canadian, cel mai inalt titlu de onoare al acestei tari. In noiembrie 2001, a primit prestigiosul premiu Fovernor General’s Award pentru intreaga activitate in domeniul artelor.

Din căsătoria cu Tammy Grimes are o fiică, Amanda Plummer, născută la New York, în 1957, care este actriță. El a fost căsătorit cu actrița Tammy Grimes, din 1956 până în 1960, când au divorțat; cu jurnalista, actrița Patricia Lewis, din 1962 până în 1967, când au divorțat; cu actrița Elaine Taylor, din 1970 până în 2021, la moartea sa. În ultimii ani ai vieții și carierei sale, Christopher Plummer a fost nominalizat în 2010 la premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru prestația sa din The Last Station (2009); a câștigat premiul Oscar și Globul de Aur în 2012 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar din filmul Beginners; a fost nominalizat în 2018 la premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din filmul All the Money in the World (2017). Remarcabilul actor a încetat din viață la data de 05.02.2021, la 91 de ani, de complicații în urma unei căderi, în Weston, Connecticut, SUA.