Cărțile scrise de ea au apărut, nu de puține ori, după bătălii de uzură cu cenzurile unor vremuri: aproape douazeci dintre ele au fost publicate, altele au rămas prin sertare, rescrise, în patru, chiar cinci variante, precum romanul ,,Abandon'', considerat prin 1984 de cenzura vremii drept « deranjant, trist și incitator », amendat constant de vigilența repetatelor comisii de cenzură, roman care, până la urmă, nu a mai văzut lumina tiparului și din care s-au publicat doar fragmente în periodice.
Televiziunea a devenit o provocare odată cu ideea de a face o emisiune pentru românii din străinătate.
Așa a devenit realizator și producător pentru o emisiune creată si produsa de ea, «Suflet românesc», destinată comunității românilor din Chicago, transmisă pe Canalul 32 Illinois.
După această experiență americană, Cleopatra Lorințiu se implică într-o instituție de stat ca Televiziunea Națională Română, în ideea creării unui canal destinat diasporei.
Reporter pentru presa scrisă, radio sau tv, în locuri insolite din Romania sau în lume (Italia, Austria, Belgia, Olanda, Libia, Maroc, SUA, Danemarca, Franța, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, Moldova, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, China, Coreea de Sud) Cleopatra Lorințiu a reunit uneori impresiile sau interviurile între coperțile unor cărți.
In 2011 realizează pentru TVR Cultural filmul documentar Perle de înțelepciune, iar în 2012 Tragicul nostru Ulise-Benjamin Fondane. In 2010 primește Premiul pentru întreaga operă poetică al Fundației Internaționalke de Maison Naaman pour la culture din Liban .
In 2011 primeste Premiul special al Juriului Festivalului de film documentar Documentar Art pentru documentarul artistic ''Scrisorile debutantilor'' produs la TVR si dedicat vietii scriitorului Tudor Opris, cel care a girat debutul literar a sute de debutanti.
Autoare a seriei de documentare dedicate Islamului printre care ''Suuniti si siiti, fratii dusmani'', 2008; ''Sufism,poezie si vocatie mistica, Jalaludin Rumi si dervisii rotitori'' 2008; ''Marturie crestina pe o pisanie araba'', 2008, ''Convietuirea cu islamul'', 2009; ''Islamul moderat'', 2009; ''Islamul dobrogean'', 2009.
De la cronica silitoare de jurnalist obișnuit cu munca de zi cu zi, pe varii domenii, de la film, teatru, televiziune, radio, artă plastica, muzică, la interesul pentru literaturile lumii, de la articole de politică internațională la cele de cunoastere științifică, scrisul la ziar a fost vreme de câteva decenii o pasiune.