Biografie

Colin Farrell s-a nascut in Castleknock, Dublin, Irlanda si este fiul lui Rita si Eamon Farrell. Farrell are doua surori, Claudine (care este asistenta personala) și Catherine, si un frate, Eamon Og. Farrell a primit educatia la Scoala Nationala Castleknock Sf. Brigid, urmat de Colegiul Castleknock si Colegiul Gormanston. La sfarsitul anilor 1980 și inceputul anilor 1990, el a fost un promitator jucator de fotbal pentru echipa Castleknock Celtic din Dublin, cu rol de portar. In aceasta perioada se intalnea cu Angie Miller.

Farrell da proba pentru grupul irlandez Boyzone cand era inca necunoscut, dar nu a avut succes ca era incapabil sa distinga notele muzicale. Farrell a participat la Gaiety School of Acting, dar a renuntat si la scurt timp a primit roluri mici in diverse filme, printre care si rolul Danny Byrne in Ballykissangel, o drama de pe postul BBC in care a aparut timp de un an, in 1998-1999. In iulie 2001 Farrell se casatoreste cu actrita englezoaica Amelia Warner, de care divorteaza 4 luni mai tarziu. Farrell are un fiu, James (nascut la 12 septembrie 2003), cu modelul american Kim Bordenave, de care se desparte.

In decembrie 2005, Farrell in mod voluntar intra intr-un centru de tratament de reabilitare pentru dependenta de droguri calmante. Publicistul lui a specificat ca Farrell a inceput sa ia calmante datorita unei rani de pe spate. Este eliberat in ianuarie 2006, iar in mai 2006, Farrell a început participarea la sedintele de reabilitare. El detine în prezent o proprietate ij aproprierea de Parcul Phoenix din Dublin, dar locuieste intr-o casa din Los Angeles pentru a fi aproape de fiul sau James.