×
Utilizator
×
Biografie

Corbin Dean Bernsen (nascut pe 7 Septembrie 1954) este un actor american, cunoscut pentru munca sa din televiziune. Este cel mai bine cunoscut jucand rolul lui Arnold Becker din L.A. Law difuzat la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90 si a mai aparut cu regularitate in alte showuri de televiziune cum ar fi General Hospital, Cuts si Psych.

Inceputuri: Bernsen s-a nascut in North Hollywood, California, fiind fiul lui Harry Bernsen, un producator hollywoodian, si al lui Jeanne Cooper, care a jucat in telenovela Tanar si nelinistit. A terminat liceul Beverly Hills in anul 1971.

Cariera de actor: Dupa ce a jucat 2 ani in telenovela Ryan's Hope, Bernsen a jucat rolul avocatului Arnold Becker in serialul de succes L.A. Law in anul 1986. Rolul din acest serial i-a adus nominalizari la premiile Emmy si Golden Globe, aparitia pe copertile a numeroase reviste si scurte roluluri in serialele de success Seinfeld si The Larry Sanders Show. A fost unul din putinii actori care a jucat in L.A. Law pana la finele serialului in 1994.

Bernsen a aparut impreuna cu actorul britanic Bruce Payne in filmele Kounterfeit si Aurora: Operation Intercept. A primit rolul principal in filmul horror The Dentist (Dentistul) si in continuarea sa. Bernsen a mai aparut in General Hospital unde a jucat rolul lui John Durant incepand cu septembrie 2004 pana la moartea personajului in 2006.