Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • balta67verde
    pe 04 Martie 2017 18:39
    Sorry, nu pot da o nota mai mare. Sunt un fan al filmele romanesti, dar cele regizate de domnul Porumboiu nu m-au impresionat.
  • lili22
    pe 20 Septembrie 2013 08:21
    sper ca ultimul sau film sa ajunga si in orasul meu.Cred in succesul si talentul acestui regizor.
  • Radasca13
    pe 03 Iunie 2013 13:04
    salut!!!! m-am gandit la un serial...tip Supernatural...am multe idei despre ce ar putea sa se intample in acest serial...pana acu au fost numai seriale cum ar fii numai iubirea,lacrimi de iubire,inima de tigan etc. , dupa parerea mea ar avea un succes acest serial...daca esti interesat (tremurici_radasca@yahoo.com)
  • alytzy
    pe 23 Octombrie 2012 13:12
    Buna ziua, va urez sincere felicitari si mult succes in continuare, domnule Corneliu Porumboiu. Am scris o carte, si parerea mea si a prietenilor mei este faptul ca un film dupa aceasta ar fii foarte frumos. eu o sa incerc mai intai sa o public. ar fii posibil sa se faca un film dupa ea? si...eu ce ar trebui sa fac? va multumesc. cu mult respectAlexandra
  • meahra
    pe 30 Septembrie 2012 10:47
    Buna ziua ,
    As avea niste idei pentru filme horror(nu stiu daca din fericire sau nefericire visez doar horror,si m-am gandit daca tot nu pot scapa de acest chin ,sa fac ceva cu aceste idei),
    Daca e posibil sa ma contacteze cineva pe email g.cristina25@yahoo,com

    Va multumesc !
  • xerses
    pe 14 Septembrie 2011 11:28
    Felicitari pentru toate reusitele de pana acum si multe realizari si de acum incolo.
  • dragoscostache
    pe 22 Februarie 2011 09:21
    corne esti tare ca regizor tino tot asa sunt costache si te salut daca e ma chem si pe mine la o filmare cand ai te rog ms pt intelegere daca e asta e nr.me de telefon 0767969994
  • Fulg3rul
    pe 04 Septembrie 2010 18:14
    Salutare! M-am gandit la un film, despre Romania. as vrea sa-ti spun cateva idei...daca te intereseaza cauta-ma pe dj_fulg3rul@yahoo.com
  • roxykim
    pe 30 Martie 2010 21:01
    A fost coleg de facultate cu sotul meu, care are numai cuvinte de lauda despre el ca si om. Ca si regizor, stie toata lumea ca este foarte foarte talentat. Bravo lui! Chiar imi era dor de un asa talent romanesc.
  • iulianh
    pe 29 Ianuarie 2010 16:19
    Buna! Ma numesc Iulian ,am 15 ani si sunt din Galati !As vrea sa-ti zic ca am idei foarte bune pentru filme de toate tipurile(Actiune,Horror,SF)si daca vrei sa auzi ideile mele,lasa-mi un email la : iulian_hirlesteanu@yahoo.com
  • Razvan Penescu
    pe 26 Ianuarie 2010 18:40
    Cititi integral, in format pdf, doua scenarii de Corneliu Porumboiu, pe LiterNet:

    A fost sau n-a fost? - [http://editura.liternet.ro/carte/211/Corneliu-Porumboiu/A-fost-sau-n-a-fost.html
    Politist, adjectiv - http://editura.liternet.ro/carte/259/Corneliu-Porumboiu/Politist-adjectiv.html

    Cu prietenie,
    Razvan Penescu
    http://www.liternet.ro
  • Pitbull
    pe 14 Septembrie 2009 22:19
    Ursuleţ dulce-tăios / Delicios dar nemilos! - Corneliu Porumboiu
    ...Şi de maxim bun-simţ!

    Dom'le, e ceva cu fecioarele astea! Numai filmangii buni, din şapte-n şapte zile! În 7 septembrie, l-am sărbătorit pe Nae Caranfil. Azi, în 14, e rândul lui Corneliu Porumboiu să dea de băut. Iar peste înc-o săptămână... da' nu, mai aşteptăm. Încă nu e momentul!
    Aşa că, hai cu Cornel!
    Deci, l-am descoperit acum trei ani, când cu A fost sau n-a fost - film pe care câteva zile l-am considerat cel mai bun al deceniului; au mai trecut ceva luni, şi l-am plasat printre primele cinci. Acum, că 2010 bate la uşă (cine-ar fi crezut..?) liniştit pot decreta: face parte din top ten-ul generaţiei - and this is final!
    C-o fi pe locu-ntâi sau zece, puţin importă. Între valorile majore, minorele ierarhizări devin irelevante. Mai semnificativă, cel puţin din perspectivă personală, e eticheta pe care i-am aplicat-o în capul cronicii - spunea aşa:

    "Inteligent!
    Inspirat!
    De bun-gust!"

    Ăsta e A fost sau n-a fost.
    Ăsta e şi Poliţist, adj.
    Ăsta e Porumboiu - OMUL.

    Ştiţi ce te doboară? (Sau, în fine, ce mă doboară?)
    Ecuaţia financiară.
    Banul e ochiul dracului - bine zise cine zise!
    Banul face din om neom.
    Corneliu Porumboiu, cum se ştie, e fiul unui mare magnat. Îşi poate produce filmele cu banii lu' tăticu', dacă se asociază cu unii-alţii o face doar din pragmatism onest, nicidecum din motive meschine. Şi totuşi... dacă n-ai şti, ai fi convins c-ai de-a face cu cel mai banal om din lume. Umblă îmbrăcat discret şi cu gust, se aşează cu tine la masă şi cere o bere oarecare, când vă pozaţi împreună zâmbeşte sincer şi fără fasoane - şi, evident, toate astea se regăsesc şi-n restul comportamentului şi al atitudinii. Îl doare pe el în pix de datul aerelor - că nu folosesc la nimic, nici la rata dobânzilor, nici la factura de care vom da socoteală la Înfricoşata Judecată. Cornel e preocupat în primul rând de treburi. Vorbeşte la telefon cu unul, cu altul, s-o facă pe aia, s-o rezolve pe ailaltă, iar printre picături oftează, îţi zâmbeşte tracasat şi murmură: “Simt că-nnebunesc! Hai noroc!"

    E limpede ce educaţie a primit băiatul ăsta, de l-a imunizat aşa. Cuviincios - dar inventiv, nu stereotip! Modest - dar demn, deloc umil! Realist - cu convingere, câtuşi de puţin cu timiditate. Nu are charisma gravă a lui Cristi Puiu, nici je m'en fiche-ismul frust al lui Radu Muntean, nici încrâncenarea incitantă a lui Cristian Mungiu - are simplitatea cald-hazlie a Porumboiului. Fără ca avuţia să-l fi împins pe calea suficienţei, a hedonismelor tembele (cu care se laudă unii impostori aciuiţi pe lângă filmul românesc actual) sau a monopolului absolut pe adevăr (apanaj al aceloraşi p-d-ş-fuduli), Corneliu Porumboiu rămâne stăpânit de cele mai legitime preocupări: să-şi facă filmele. În acest sens, excluzând orice orgolii, se cere înţeles faptul că deocamdată refuză scenariile altora. Îi place să scrie scenarii (să şi le scrie) şi, mai mult decât atât, să spună ce are de spus. Că, slavă Domnului, are!

    Primele lui două lung-metraje sunt unele dintre cele mai dense din istoria filmului românesc. Rar am mai văzut o asemenea concentrare de sensuri pe metru de peliculă. Despre Revoluţie a vorbit, cu sinceritate crudă, Radu Muntean, s-a pronunţat în stil personal-nostalgic Cătălin Mitulescu (plus insignificantele abordări ratate din anii '90), dar eu, unul, am regăsit-o cel mai profund în A fost sau n-a fost - prin acea pierdere în derizoriul vremurilor şi al spaţiilor, coagulată în jurul unui biet domn Jderescu (Theo, mi-e dor să stăm la o bere - se-aude?!?). La aberaţiile sistemului juridico-legislativ din România actuală (Kafka şi-ar smulge tubul de oxigen a doua oară) n-a îndrăznit mai nimeni să se refere - până la Cornel, care-n Poliţist, adj. a construit o halucinantă radiografie a dezumanizării tont-matematice, cu cele mai curate, mai clare, mai simple procedee. Dacă nici ăsta nu-i cinema, atunci, "cu voia dumneavoastră, io mă-mpuşc" (Mareşal Romulus Strătulă, Pe-un picior de plai, Phil J. Collins).

    Şi astfel, ajungem la esenţă.
    Poziţia superlativă a lui Corneliu Porumboiu în filmul românesc se bazează, de bună seamă, pe doi piloni fundamentali: inteligenţa şi curajul (sau viceversa). În ambele filme, Cornel supralicitează nebuneşte (în primul: cu fixitatea talk-show-ului; în al doilea: cu propulsarea spre timp-real a momentelor pasive). Ambele reuşite se revendică de la calculele fastidioase, de o pedanterie extremă, ale creatorului: prin firea lui, Porumboiu nu-şi găseşte liniştea până nu-i totul în ordine - motivaţii, justificări, mizanscene, încadraturi, durate; obsedat de timpi (la vizionarea cu Poliţist, adj., îmi scoteam mobilul, exasperat, să-i cronometrez cadrele!!!), începe prin a şi-i socoti farmaceutic - dar, deloc rigid, sfârşeşte prin a şi-i definitiva, tot atât de precis, la montaj. Omul e o lecţie de cinema ambulatorie - păcat că papagalii de la U.N.A.T.C. i-au dat drumul după un an la catedră; îngăduitor, Cornel explică: "Nu-mi ajungea timpul..."; nemiloase, gurile rele forţează: "Nu-i mai suporta!"

    Astfel stând lucrurile (şi nu numai astfel - dar, la fel ca şi acu' o săptămână la Nae, dacă nu mă opresc, iar nu mă mai opresc!), cutez a nădăjdui că, în Cornel, avem un vector impetuos cât se poate de cert al filmului românesc prezent şi viitor. De ce...? Din motivul atât de simplu pe care mi l-a bubuit, acum trei ani, prima impresie produsă de A fost sau n-a fost - şi, în timp, cel puţin până acum, confirmată: faptul că Porumboiul Cornel este un cineast...

    ...inteligent!
    Inspirat!
    De bun-gust!
    ...Şi de bun-simţ!

    Pitbull (Mihnea Columbeanu)
    14 septembrie, 2009, h. 20:30-21:23
    Bucureşti, România
  • pe 24 Februarie 2007 20:30
    super tare filmul, nu stiu poate nu am fost eu atenta dar cel mai incitant pt vasluieni este ca in film nu se spune ca e vs dar noi toti vasluienii stim asta si e super. povestire: nr-ul la care trebuia sa sune aia in film e asemanator cu al parintilor mei asa ca a sunat unul beat intr-o seara cand era filmul pe hbo si a zis ca : domne la vs nu a fost revolutie zuper faza. succes corneliu !
  • pe 08 Noiembrie 2006 15:18
    pt.Lucian - din constanta: intra pe www.42kmfilm.ro si vei afla mai multe(poti scrie la office@42kmfilm.ro). succes.
  • pe 04 Noiembrie 2006 20:41
    cum pot lua legaturea cu corneliu pormuboiu....am o idee de film care mi se pare geniala...daca este interesant il rog sa ia legatura cu mine......nu strica o pararea
  • pe 03 Noiembrie 2006 10:27
    Cu toate ca am vazut, imediat dupa lansare si "Moartea domnului Lazarescu" si acum doua saptamini "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii", in ierarhia mea de simplu spectator platitor de bilet de cinema si doritor de film romanesc bun, pe primul loc este si ramine "Filantropica"de Nae Caranfil, urmat de "Occident" de Cristi Mungiu.
    Iar azi, 30.09.2006, m-am delectat cu "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu care ocupa locul trei!
    Cit de suav, tiptil si fara prea mare bataie...de cap se poate instala democratia intr-o intreaga tara! Precum curentul electric care vine si aprinde, vrei nu vrei, toate becurile!
    A fost sau n-a fost? Pai daca paznicul din ghereta nu s-ar fi dus sa-si cumpere brad, poate ca ar fi fost martor la evenimente.
    Sau poate ca statuia a fost de vina ca era plasata intr-un loc nepotrivit...
    A fost sau n-a fost? Vecina de de-asupra barului zice ca domn' profesor e un betiv care a baut toata noaptea premergatoare lui 22 decembrie si ca...
    Dar barem, poate, citeva minute inaintea plecarii lui Ceausescu de pe CC a fost cineva totusi in piata oraselului sa strige lozinci sau sa faca ceva maret?
    A fost sau n-a fost?
    Aceasta mare dilema a respectivului oras de provincie din Romania, urmeaza s-o rezolvam fiecare in constiinta proprie.
    Filmul, in schimb, este foarte bine jucat, plin de umor, muzica super, nu trebuie sa ciulesti urechile deoarece sunetul este excelent, asa ca du-te sa vazi daca "A fost sau n-a fost?".

    Gabriela Sirbu 30.09.2006 Bucuresti
  • pe 09 Mai 2005 18:19
    E minunat si imi place ceea ce face, stie ce vrea,un tip modest si cu bun simt! bafta maxima! o necunoscuta.
  • pe 26 Mai 2004 19:05
    Filmele lui Cornel sunt foarte bine inchegate in ceea ce priveste actiunea. Visul lui Liviu surprinde de exemplu prin intorsatura pe care o ia actiunea. Liviu, desi chinuit de acest sentiment al neimplinirii, nu se salveaza. Sau poate ca salvarea lui nu este in lumea reala, alaturi de familie, prieteni, iubita. Salvarea lui se afla tocmai in planul secund (in "jocul secund") adica in vis.
    Pe de alta parte si Calatorie la oras surprinde pe indelete obiceiurile, "traditiile" romanesti care au devenit, folosesc acum un pleonasm, atat de personale poporului nostru.
    Ca regizor, Corneliu Porumboiu stie sa isi atinga scopul si sa aduca in fata telespectatorului, chiar prin scurt metraje,ceea ce nu inseamna mai mult de 40 de min., "valorile" dupa care ne ghidam.