Biografie

Daniel Michael DeVito Jr. s-a nascut in 17 noiembrie 1944, in Neptune, New Jersey. Este fiul lui Daniel Michael DeVito Sr, care este intrerprinzatorul unor mici afaceri, si al Juliei casnica. A urmat scoala catolica si a crescut in Asbury Park.

A debutat in film cu un rol mic in drama Dreams of Glass (1968). Dupa cateva experiente nereusite in lumea filmului, DeVito s-a concentrat mai mult asupra teatrului. In acest timp a intalnit-o pe actrita Rhea Perlman, cu care s-a casatorit in 1982. Au impreuna trei copii:Lucy Chet DeVito (1983), Grace Fan DeVito (1985) and Jacob Daniel DeVito (1987). DeVito si familia lui traiesc in Beverly Hills, California

In 1972 s-a intors la film cu un rol in Lady Liberty, o comedie in care a jucat alaturi de Sophia Loren. Cel mai important rol al sau vine 3 ani mai tarziu, cand a fost distribuit in Zbor deasupra unui cuib de cuci, unde a avut rolul Martini. A avut roluri principale in multe comedii din anii '80, cum sunt Romancing the Stone (1984), continuarea din 1985 - Jewel of the Nile, Ruthless People (1986), Throw Momma From the Train (1987), Twins (1988) si The War of the Roses (1989), ultimul film jucand alaturi de Michael Douglas, ca in multe alte filme.

Cunoscut pentru munca din fata camerei, el a trecut si de cealalta parte a camerei de filmat, DeVito incepand sa produca si sa regizeze filme. Dupa ce a regizat cateva episoade din serialul TV Amazing Stories la mijlocul anilor '80, a regizat si filme ca Throw Momma From the Train si War of the Roses, in anii '90 extinzandu-si munca si ca producator.

Are o stea pentru activitatea din televiziune, în partea de sud, aria 6900, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.