Biografie


Glover este o prezență de prestigiu pe ecrane, pe scenă și în televiziune în ultimii peste 25 de ani. Creațiile sale cinematografice sunt extrem de diverse, la franșiza de mare succes Lethal Weapon, la filme independente mai mici, inclusiv To Sleep with Anger, al cărui producător executiv a fost și care i-a asigurat actorului premiul Independent Spirit pentru Cel mai bun Actor, Bopha!, Manderlay, Missing in American, sau ecranizarea piesei lui Athol Fugard Boesman and Lena.

Glover a câștigat un premiu Cable ACE, un premiu Image și o nominalizare Emmy pentru performanța sa din filmul HBO Mandela. Actorul a mai primit nominalizări la Emmy și pentru prestațiile sale din Lonesome Dove și filmul de televiziune Freedom Song.

În 2004, Glover este co-fondator al Louverture Films, LLC, un fond dedicat dezvoltării și producerii de filme de relevanță istorică, cu scop social, valoare comercială și integritate artistică. El și-a câștigat, de asemenea, respectul pentru vasta sa activitate în slujba comunității și eforturile sale filantropice. În momentul de față, Glover este ambasador UNICEF și, ca recunoaștere pentru activitatea în serviciul public, el a fost onorat în 2002 cu premiul Marian Anderson, în 2003 cu premiul președintelui NAACP și în 2004, cu premiul BET pentru întreaga sa activitate.