Biografie

David Cubitt îl interpretează pe Lee Scanlon, un detectiv care a ajuns să respecte talentul deosebit a lui Allison de a vedea cea ce el nu poate și de a intui lucruri care multora le scapă, în serialul MEDIUMUL.

Născut în Anglia dintr-o mamă olandeză și un tată britanic, Cubitt avea șase luni când familia lui s-a mutat în Vancouver. În timp ce era student, acesta a jucat într-un serial muzical intitulat „Night Vision", în care interpreta scene comice.

Cubitt a studiat actoria și, la scurt timp după, a obținut rolul unui jucător de rugby în „Alive" alături de Ethan Hawke. „Alive" a fost scânteia carierei lui Cubitt. A început să obțină rol după rol, incluzându-l pe cel din serialul canadian „Traders", în care a jucat trei ani și jumătate. Filmul despre mizele ridicate ale unui grup de bancheri investitori a câștigat premiul Gemini în 1998 pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic, iar Cubitt a câștigat premiul Gemini în 1997 pentru Cel Mai Bun Actor în rol secundar.

După ce încheie o afacere promițătoare cu CBS, Cubitt se mută în Los Angeles și obține rolul fratelui lui David Caruso, personajul principal din serialul CBS „Michael Hayes". A mai jucat, de asemenea, în drama produsă de Paramount THAT'S LIFE, cu Heather Paige Kent, Ellen Burstyn și Paul Sorvino.

Printre meritele cinematografice ale lui Cubitt se numără "Swann" cu Brenda Fricker, "I Shot A Man in Vegas" cu John Stockwell și Janeane Garofalo, "K2", "Ali" a lui Michael Mann și "The Perfect Son" pentru care a câștigat premiul John Garfield drept Cel Mai Bun Actor la Festivalul de Film Method.

Cubitt a jucat în câteva mini serii de televiziune, cum ar fi cea de la NBC "10.5", cu Kim Delaney, și cea de la CBS "John Christmas". De asemenea, acesta a mai apărut în serialul Fox, "The American Embassy", iar recent a interpretat alături de Tom Sizemore în producția CBS\Michael Mann „Robbery Homicide Divizion".

Cubitt locuiește în Los Angeles.