Biografie

David Schofield, actor englez, s-a născut la Manchester, Lancashire, în 1951. A fost unul din cei zece copii ai unei familii de muncitori. Schofield a urmat cursurile școlii primare ST John și Thomas, unde a învățat și fratele său, Peter.

Prima sa experiență de actor a fost la vârsta de 12 ani, la școala de băieți din Manchester. În 1967 a fost acceptat ca asistent al directorului de scenă într-un teatru local, însă a lucrat în diverse departamente-la decoruri, sunet, fiind nevoit să facă orice, inclusiv să măture scena sau să facă ceaiul. A muncit câte 14 ore pe zi, șase zile pe săptămână. După două sezoane, la vârsta de 19 ani, a devenit student la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Londra, însă și-a abandonat de timpuriu studiile, urmându-și calea pentru a lucra ca actor.

Schofield a avut o carieră reușită în televiziune, a apărut în seriale populare precum Nevestele fotbaliștilor și Holby City. Pe marele ecran apărut în filme de succes, fiind bine cunoscut pentru roluri ca Senatorul Falco (Gladiatorul), Mc Queen (From Hell) și Mercer (Pirații din Caraibe - Cufărul mortului și La capătul Lumii). A apărut în producția BBC, Prietenii noștri din nord, în rolul lui John Salway. L-a interpretat și pe conspiratorul împotriva lui Hitler Erwin von Witzleben din filmul Valkyrie.

Schofield are o carieră remarcabilă în teatru, jucând pentru Royal Shakespeare Company cât și pentru Royal National Theatre și Royal Exchange, Manchester.

În 1993 a apărut în Angels in America, în rolul lui Roy Cohn. A jucat și în muzicaluri și piese pe scena West End din Londra. A fost primul actor care a interpretat rolul principal în piesa de succes "Omul Elefant", în varianta inițială britanică. Pe parcursul unei cariere de 30 de ani și-a păstrat același impresar.

David Schofield este căsătorit, soția sa se numește Lally și au împreună doi copii: Fred și Blanche. În prezent locuiește la Londra.