Netflix
×
Utilizator
×
Biografie

Dean Cain s-a facut cunoscut prin rolul din serialul de televiziune Lois & Clark: The New Adventures of Superman in 1993. Dean s-a nascut in Mt. Clemans, Michigan, SUA, la data de 31 iulie 1966, a fost crescut impreuna cu fratele lui de mama lui, actrita Sharon Thomas, tatalui abandonandu-i cand Dean era mic, iar mama lui s-a casatorit cu regizorul Christopher Cain.

Dean impreuna cu mama si fratele sau s-au mutat in Los Angeles, a absolvit liceul din Santa Monica, a fost un student silitor si un talentat jucator de fotbal american, a stabilit un record pentru NCAA, a absolvit Princeton University in 1988 cu o diploma in istorie si un contract pentru Buffalo Bills. In urma unei accidentari la genunchi, ii pune capat carierei de sportiv, intorcandu-se in California, si s-a hotarat sa studieze actoria, ca apoi sa inceapa sa apara in reclame.

In 1990 a avut o scurta aparitie in serialul de televiziune "Beverly Hills; 90210", in patru episoade. Debutul sau pe marele ecran il face intr-un rol mic cu filmul "The stone boy" in 1984. Au urmat apoi mai multe roluri in filme, dar adevarata sa aparitie o are in rolul lui Buzz Thomas in filmul "Best man", in 1997. In anul 1998 apare in "Dogboys", in 2000 apare in "the runaway", si tot in 2000 in rolul lui Ethan Carter apare in filmul "Militia". In anul 2001 joaca in "Firetrap", ca apoi in 2002 are un rol in "Dark descent" si in filmul SF "New Alcatraz", unde il interpreteaza pe dr.Robert Trenton. Tot in acelasi an joaca in filmul "Christmans rush", si intr-un episod din serialul "Fraser". In 2003 apare in "out of time" alaturi de Danzel Washington si Eva Mendes.

Urmatorii ani sunt foarte incarcati pentru Dean, el are mai multe roluri in seriale tv si filme. In 2005 a vizitat soldati din Irak alaturi de Kelly Hu si Amanda Swisten. Dean Cain a scris scenarii si a produs multe filme si seriale de televiziune.