Netflix
×
Utilizator
×
Biografie
O prezentã remarcabilã, Delroy Lindo are capacitatea de a se transpune în câteva dintre cele mai memorabile personaje pe care spectatorii le-au vãzut pe ecran în ultimele decenii.
De curând a apãrut în SaharaI, alãturi de Matthew McConaughey, Penelope Cruz si William H. Macy, iar în thrillerul SF The Core, a jucat cu Hilary Swank, Aaron Eckhart si Tcheky Karyo.

Alte roluri memorabile cu care a fost apreciat au fost Bob Lane în filmul lui David Mamet Heist, alãturi de Gene Hackman si Danny DeVito; Mr. Rose în The Cider House Rules si Rodney în drama lui Spike Lee Clockers. A lucrat cu Lee si în filmele Crooklyn si Malcolm X, acesta din urmã aducându-i o nominalizare la Premiul NAACP Image.

Filmografia bogatã a lui Lindo mai include si roluri în filme precum Wondrous Oblivion, The Last Castle, The One, Gone in 60 Seconds, Ransom (pentru care a avut o o nominalizare la Premiul NAACP Image pentru rolul alãturi de Mel Gibson), A Life Less Ordinary cu Cameron Diaz si Ewan McGregor, Get Shorty, din nou cu Hackman and DeVito, Broken Arrow (cu John Travolta), Feeling Minnesota, Romeo Must Die, Mr. Jones, L’Exil du Roi Behanzin, The Devil’s Advocate, Bright Angel si Mountains of the Moon.

Pe micul ecran, Lindo a putut fi vãzut recent în Lackawanna Blues pe canalul HBO si în The Exonerated pe canalul Court TV. El a jucat si în rolul Ricardo Thornton în drama productie CBS Profoundly Normal; în rolul Clarence Thomas în filmul care a câstigat Premiul Peabody, Strange Justice, regia Ernest Dickerson, având în distributie pe Regina Taylor, Louis Gossett, Jr., Paul Winfield si Mandy Patinkin pentru canalul Showtime si a mai întruchipat legenda baseball-ului Satchel Paige în drama Soul of the Game. Delroy a jucat si în rolul exploratorului din Arctica Matthew Henson în filmul Glory and Honor pentru TNT si a mai apãrut în filmul HBO First Time Felon.

Pe Broadway, Lindo a apãrut în filmul lui August Wilson “Joe Turner’s Come and Gone,” pentru care a avut nominalizãri la Premiul Tony. A mai jucat în “Master Harold and the Boys” pe Broadway si în turneul national cu piesa respectivã, precum si în productia “A Raisin in the Sun” pentru care a primit Premiul NAACP Image si a avut o nominalizare la Premiul Helen Hayes. Lindo a lucrat mult si în alte teatre din Statele Unite si Canada.

Pentru televiziune, Lindo a conceput, a regizat si a produs trei documentare fascinante -- Delroy Lindo despre Spike Lee, Delroy Lindo conversând cu Charles Burnett si Delroy Lindo si Joan Chen: o conversatie.

Va lucra cu scenaristul/regizor Deborah Kampmeier în drama, Hounddog. Lindo va juca alãturi de David Morse si Robin Wright-Penn.