×
Utilizator
×
Biografie

Pe numele sau adevarat Demetria Guines, Demi Moore s-a nascut pe 11 noiembrie 1962 in Roswell, New Mexico, avand o copilarie destul de zbuciumata. Dupa ce la 16 ani abandoneaza scoala pentru o cariera de model, la doar 18 ani se casatoreste cu rockerul Freddy Moore. In aceeasi perioada joaca primul sau rol intr-un serial de televiziune "General Hospital". Debutul pe marele ecran vine in 1981 cu filmul "Choices" urmat de altele ca "Striptease", "Parasite", "No Small Affair" sau "Blame it on Rio".

In 1997 produce filmul de mare succes Austin Powers: International Man of Mystery, urmat in 1999 de continuarea acestuia Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.A aparut in filme de succes pe parcursul anilor 90 si a devenit tot mai cunoscuta atat pentru viata ei artistica cat si pentru cea particulara, atragand atentia mereu, de la roluri ca cel din Striptease, pana la casnicia atat de mediatizata cu Bruce Willis.

Desi are o cariera indelungata, cu filme de succes financiar, nu acelasi lucru se poate spune despre parerea criticilor, actrita fiind "rasplatita"cu numeroase nominalizari. Astfel s-a "incununat" cu premiul pentru cea mai proasta actrita in rol principal pentru prestatiile din Striptease si The Juror (1996) si G.I. Jane un an mai tarziu si pentru rol secundar in Charlie's Angels: The Full Throttle, de apreciere negativa nescapand nici prestatiile din The Scarlet Letter, Indecent Proposal, Passion of Mind, The Butcher's Wife si Nothing but Trouble. Aprecierea criticii a venit doar pentru rolurile din Ghost si If These Walls Could Talk, pentru ambele fiind nominalizata la Golden Globe.

Viata personala este la fel de tumultoasa ca si cariera, dupa o casnicie de 13 ani cu Bruce Willis si 3 copii rezultati in urma ei, urmand din 2005 cea cu Ashton Kutcher mai tanar decat ea cu 16 ani.