Biografie

Doutzen Kroes s-a nascut la data de 23 ianuarie 1985 in Easterman, Olanda. Este un supermodel olandez si inger Victoria's Secret.

Dupa ce a absolvit liceul “Higher General Continued Education (HGCE) ” si-a petrecur majoritatea timpului pozand si prezentatnd pentru diversi creatori, ea fiind reprezentata de agentia “Paparazzi” din Amsterdam.

Doutzen a aparut pe copertele revistelor Tima, Marie Claire, Vogue, Harper’s Bazaar, Seventeen, Elle, Glamour, Avangarde, W si multe altele. De asemnea ea apare cu regularitate in cataloagele si la prezentarile Victoria's Secret.

Cele mai importante reclame in care ea a aparut au fost realizate pentru designeri precum Gucci, Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Escada, Valentino, Versace, Hugo Boss, Guerlain, Bottega Veneta, GAP, Giafranco Ferre si Neiman Marcus.

Ea a prezentat pe podium pentru diferiti designeri : Christian Diot, Christian Lacroix, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Dolce&Gabbana, Fendi, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Prada, Valentino, Versace.

In 2005 Doutzen a fost aleasa modelul anului de catre revista Vogue , cat si de vogue.com (aleasa de catre cititori), iar in mai 2007 a participat la o sedina foto pentru coperta revistei Vogue, alaturi de Jessica Stam, Chanel Iman, Coco Rocha, Agyness Deyn, Hilary Rhoda, Raquel Zimmermann, Caroline Trentini, Lily Donaldson si Sascha Pivovarova, fiind numite noile supermodele.

Alaturi de cateva din aceste modele numite mai sus a participat si la o sedinta foto pentru calendarul Pirelli din 2008.

In 2006 regizorul J.J.M. Jansen a realizat documentarul “Praat mar Frysk” despre viata supermodelului Doutzen Kroes.

In iulie 2007 averea ei a fost estimata la 4.9 milioane de dolari, revista “Forbes” a clasat-o pe locul 14 in top 15 celor mai mari averi ale unui supermodel.

In aprilie 2008 s-a clasat pe locul 15 in acelasi top cu o avere estimata la 6 milioane de dolari.

In mai 2009 Forbes a clasat-o din nou pe locul 15 in “Top Cele Mai Bogate Supermodele Din Lume”.

Doutzen Kroes a primit premiul “Lifetime Achievement Award”, cat si “Dutch Model Award” in Amsterdam la data de 12 mai 2009.

Prima ei campanie publicitara in calitate de inger Victoria's Secret a fost “Supermodel Obsession”, alaturi de Adriana Lima.

In septembrie 2009 Kroes a semnat un contract de doi ani cu firma suedeza ”Repeat”. In Amstredam, la muzeul de ceara “ Madame Tussaud ” exista un bust de ceara cu Doutzen Kroes.

Din noiembrie 2009 scrie un articol despre viata ei, despre petrecerile la care participa, despre aparitiile pe podium si despre multe alte lucruri legate de moda, pentru editia de Germania a revistei “Marie Claire”.

In februarie 2010 ea s-a intors pe podium prezentand o tinuta pentru Prada, alaturi de “ingerii“ Miranda Kerr si Alessandra Ambrosio.

Casa de moda “Prada” a fost felicitata de catre editorul sef de la revistele “Glamour”, “Marie Claire” si “Cosmopolitan”, Bonnie Fuller, deoarece a luat pentru prezentarile de moda un model cu forme asa cum este Kroes.

Doutzen a fost intr-o relatie cu varul lui Lenny Kravitz, Dj-ul Greg Andrews. Oricum, la data de 20 august 2009, Kores a anuntat ca relatia dintre ea si Dj s-a terminat si ca este singura.

Kroes s-a casatorit cu Dj-ul Sunnery James, iar pe 21 ianuarie 2011 s-a nascut primul lor copil, un baietel pe nume Phyllon Joy Gorré.