Biografie
S-a dovedit încã de la începutul carierei lui muzicale a fi mai mult decât un simplu artist cu o chitarã. Yoakam a evoluat de la stadiul de vedeta a muzicii country la o personalitate cu foarte mare influentã în lumea muzicalã. Interpretând muzicã traditionalã country, Yoakam a avut succes nu numai în rândurile fanilor muzicii country ci si în rândurile rocker-ilor de orientare punk. Aceastã prizã importantã la public l-a adus în atentia mai multor case de discuri.

În 1992, Yoakam apãrut pe marele ecran pentru prima datã în filmul cu Nicolas Cage si Dennis Hopper, Red Rock West. În 1993, Yoakam a lansat albumul “This Time”, considerat de specialisti a fi o adevãratã capodoperã. Si-a promovat albumul cu un turneu international care a durat mai mult de un an de zile. În acelasi an, a jucat în piesa Southern Rapture, care a fost regizatã de Peter Fonda, la teatrul Met din Los Angeles. În 1994, a obtinut primul premiul Grammy pentru single-ul “Ain’t That Lonely Yet”, extras de pe albumul “This Time”, si a jucat în filmul produs de Showtime, Roswell. În 1996, Yoakam a avut un rol secundar în filmul regizat de Billy Bob Thornton, Sling Blade.

În timpul filmãrilor de la The Newton Boys (1998), Yoakam a compus ceea ce multi au considerat a fi albumul sãu de suflet “A Long Way Home”. Yoakam a început anul 1999 cu un premiu Grammy pentru contributia la piesa muzicalã “Same Old Train” de pe albumul “Tribute to Tradition”, pe care au apãrut mai multi artisti.

Yoakam si-a adãugat apoi alte douã functii la CV-ul sãu: regizor si scenarist. În filmul South of Heaven, West of Hell (2000) nu numai cã a jucat, dar a si debutat ca regizor la un scenariu la care a fost co-autor.

Dwight Yoakam continuã sã dovedeascã faptul cã poate avea cariere de succes în film si în muzicã, fãrã a suferi nici una din aceste profesii.