Netflix
×
Utilizator
×
Biografie

Actorul britanic Eddie Redmayne a crescut in Londra. Este unul dintre cei 5 copii ai familiei, respectiv singurul membru care a urmat o cariera in actorie. Sustinut de catre parintii sai, Redmayne a luat lectii de arta dramatica inca de la o varsta frageda. A urmat cursurile superioare la Eton College, dupa care s-a mutat la Trinity College, Cambridge, unde a studiat History of Art. Prima sa aparitie pe scena a fost intr-o productie a lui Sam Mendes, in London's West End, unde a jucat rolul unui baiat de la o casa de corectie. A continuat sa joace atat in timpul scolii, cat si in timpul facultatii.

Prima performanta pe scena a lui Eddie a fost in 2002 la Shakespeare's Globe Theatre unde a jucat Viola in Twelfth Night. In 2004 a castigat premiul Evening Standard Outstanding Newcomer pentru rolul in piesa "The goat" a lui Edward Albee . Au urmat mai multe performante pe scena, iar in anul 2009 a jucat in piesa "Red" a lui John Logan la Donmar Warehouse din Londra. Pentru acest rol a castigat premiul Oliver pentru cel mai bun actor. Piesa a fost transferata pe Broadway in 2010, iar Eddie a castigat cu acest prilej premiul Tony pentru cea mai buna performanta intr-un rol principal dintr-o piesa.

De-a lungul carierei sale, Redmayne a avut proiecte importante precum "The Good Sheperd" (2006), "Elizabeth: The golden age" (2007), "Tess of the D'Urbervilles" (2008), "The Pillars of the Earth" (2010), "My Week with Marilyn" (2011).

În 2012 a jucat în « Les Misérables » demostrând că poate fi și un cântăreț extrem de talentat.

A apărut într-o campanie Burberry alături de Cara Delevingne.

A jucat alături de Kristen Stewart în “The Yellow Handkerchief”.

Este interesat de modă, putând fi văzut la prezentările marilor case de modă.

În luna decembrie 2014 s-a căsătorit cu Hannah Bagshawe, pe care o cunoștea din vremea liceului.

A fost recompensat cu Globul de Aur pentru „The Theory of Everything”, rolul Stephen Hawking aducandu-i si Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.