×
Utilizator
×
Biografie

EDI GATHEGI a început de curând să devină celebru pentru rolurile lui atât de pe marile cât și pe micile ecrane. Probabil că este cel mai bine-cunoscut pentru rolul dr. Cole (cunoscut și sub numele de ,,Big Love"), din serialul de televiziune marca FOX House. Apărând în cea mai apreciată emisiune din toamna anului trecut, producția ABC Life on Mars, Gathegi a continuat alăturându-se distribuției filmului cu un succes fenomenal de box-office, Amurg. El își va relua rolul lui Laurent în continuarea de anul acesta, Saga Amurg: Lună Nouă. De curând, a jucat în filmul My Bloody Valentine 3-D / Infern de Ziua Îndrăgostiților, cât și în mult așteptatul "X-Men: First Class".

Dintre filmele în care a jucat Gathegi enumerăm: Gone Baby Gone/ Dispărută fără urmă, în regia lui Ben Affleck, Death Sentence, alături de Kevin Bacon și Crank, cu Jason Statham.

Nu este străin de scena teatrului, jucând în piese precum Two Trains Running la prestigiosul Old Globe Theatre din San Diego și în alte reprezentații regionale precum King Hedley II, Blues for an Alabama Sky, Golden Boy, As You Like It, Twelfth Night, The Crucible, Fade, A Maiden's Prayer (care a câștigat Premiul Santa Barbara Independent), A Raisin in the Sun, Othello, A Midsummer Night's Dream, Cyrano și Dutchman.

Gathegi a absolvit la Universitatea din New York, celebrul program de actorie MFA, iar în prezent locuiește la Los Angeles.