Elena Rotari s-a născut în România, în localitatea Marginea, iar acum trăiește și lucrează în Italia ca manager, în industria cinematografică. A interpretat diverse roluri în unele filme și după ce a văzut cum funcționează această „mașinărie”, a vrut să stie și partea managerială a industriei cinematografice. Astfel, așa că a început să studieze economie și management la Universitatea din Torino.
Elena a avut ocazia să interpreteze mai multe roluri în calitate de actriță, inclusiv rolul unei asistente care se numea Isabella, în filmul intitulat „La stanza del Sorriso”, al regizorului italian Enzo Dino. Premiera filmului „La stanza del sorriso” a avut loc la cinematograful Trevi din Roma.
A interpretat, de asemenea, rolul unei femei manager în episodul pilot „The Mates”, lansat pentru televiziune. De asemenea, Elena a avut rolul în filmul „Io e Ascanio”, care a câștigat multe premii în Italia și Spania.
De asemenea, Elena a avut rolul în filmul „I luoghi della speranza”, care a câștigat multe premii în Italia de exemplu Festival Di Venezia 2021.
După experiența ca actriță, a decis să se dedice mai mult producției din spatele camerelor de luat vederi și astfel am devenit director de producție. De fapt, a fondat o Companie de producție executivă: „DRmovie”.
Printre premiile primite se numără Premiul I, în anul 2018, pentru filmul „Io e Ascanio”, cel mai bun film având ca temă evoluția cancerului în Italia. De asemenea, cu același film, a fost nominalizat pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film „Ashort” și a obținut locul întâi în cadrul Festivalului de la Barcelona, din Spania. Cu filmul „Nu sunt nimeni” a primit premiul la Festivalul de Film de la Veneția 2019. Cu filmul „I luoghi della speranza" a primit premiul la Festivalul de Film de la Veneția in 2021.
Elenqa Rotari a lucrat ca manager pentru importante filme, cu companii de seamă printre care CONI, organizația națională de sport olimpică italiană; MSD, lider în sectorul farmaceutic; televiziunea italiană RAI...
"Unul dintre obiectivele mele pe termen scurt este să produc un film despre România, țara în care m-am născut și căreia simt că aparțin. Doresc să realizez un proiect important și vizibil, cu impact internațional. Acest lucru se poate face printr-un film realizat în întregime în țara noastră și care să prezinte România în străinătate. Îmi doresc și cu siguranță poate fi un proiect care să reamintească multor români din străinătate de rădăcinile lor și care să aducă în același timp ceva inovator pentru țara noastră."