Biografie

Frumoasa Elsa Pataky s-a nascut in data de 18 iulie 1976 in Madrid, Spania. Este fiica Cristinei Pataky Medianu, publicista, si a lui José Francisco, biochimist spaniol. Elsa a urmat cursurile Universitatii din San Paolo, sectia Jurnalism. In acelasi timp, Elsa urma si cursurile de actorie.

Pataky a fost membra a Companiei de Teatru din Madrid "Teatro Cámara de Ángel Gutiérrez". A abandonat scoala cand a dat un casting pentru un rol in seria de televiziune "Al salir de clase". Datorita succesului avut cu "Al salir de clase", Pataky a primit prima oferta cinematografica, "El arte de morir" ("Arta de a muri").

Cateva filme in care a interpretat au fost co-productii cu UK si Franta, fapt care au ajutat-o sa invete engleza si franceza. Elsa a interpretat in seria de televiziune "Queen of Swords" ce dateaza din anul 2000 rolul "Señora Vera Hidalgo", sotia lui Gaspar Hidalgo si amanta capitanului Grisham aparand in douazeci si doua de episoade.

De asemenea, Elsa a jucat in mai multe roluri de adolescente in filme spaniole. A primit numai laude pentru interpretarea sa in filmul spaniol "Ninette". In anul 2009, actrita a participat in seria mexicana "Mujeres Asesinas" in rolul "Paula Moncada" in episodul"Ana y Paula, Ultrajadas". Actrita a mai jucat in filmul de actiune "Give'Em Hell, Malone" si in "Giallo", productie ce poarta semnatura Dario Argento.

Desemnata drept cea mai dorita femeie din Spania si preferata fotbalistilor de la Real Madrid, Elsa a fost logodita cu sportivul spaniol Fonsi Nieto, iar in prezent este iubita actorului francez Michael Youn.