Biografie

Elvira Deatcu a urmat liceul Pedagogic pentru ca si-a dorit sa fie invatatoare, iar dupa terminarea liceului a profesat timp de un an ca invatatoare alaturi de fostii sai profesori din scoala generala.

La 15 ani, eleva la Liceul Pedagogic din Bucuresti, pleaca in vacanta de iarna la Cluj, invitata de verisoarele sale la colindat si cunoaste pe omul vietii ei, Horea, un elev de 17 ani pe atunci, cu care se va casatori in octombrie 1999 dupa o reletie "la distanta" de multi ani. La facultate i-a avut profesori pe Mircea Albulescu, Florin Zamfirescu, Adrian Pintea, Olga Tudorache, multi dintre ei devenindu-i apoi colegi de platou.

Rolurile din "Livada cu Visini", "Alchimistul", "Gaitele" pe care le-a interpreat cu multa daruire si talent o recomanda ca fiind o actrit

a serioasa si responsabila. La Buftea cand a fost chemata la casting, a jucat proba alaturi de Dan Bordeianu pe care il stia din facultate si a primit rolul Amalia, care era o femeie rea si fara scrupule din "Lacrimi de iubire".

Dupa rolul Amaliei, a fost distribuita constat in telenovelele de la Acasa tv. Actrita este cea care a facut pasul cel mare si si-a cerut sotul in casatorie. Are cu acesta doi copii superbi, si reuseste sa imbine cu succes viata de familia cu cea profesionala.

Elvira Deatcu este una dintre cele mai cunoscute si apreciate actrite de la noi, care a cucerit prin talentul sau si prin daruirea cu care interpreteaza rolurile.

Elvira a cucerit publicul prin naturaletea sa, dar si prin modul in care joaca, demonstrand ca are talent, si ca isi face meseria cu multa seriozitate.