Biografie

Thomspon a intrat in istorie pentru ca a castigat Oscarul pentru rolul din Howard’s End (in 1993) si pentru scenariul filmului Sense and Sensibility (in 1996). Scenariul acestui film i-a mai adus si premiul Golden Globe Award, un premiu BAFTA, o nominalizare la Cea Mai Buna Actrita, Premiul Asociatiei de Film din New York si Los Angeles.
Inainte de a-si lua licenta in Engleza la Universitatea Cambridge, Emma Thompson a jucat timp de trei ani la Cambridge Footlights. A aparut in 12 recenzii dintre care The Cellar Tapes a primit premiul Perrier Pick of the Fringe la Festivalul de Film de la Edinburgh.
Thompson a debutat in 1985 in Me and My Girls. In 1988, sub bagheta regizorului Dame Judi Dench a jucat piesa lui John Osborne Look Back In Anger, alaturi de Kenneth Branagh. Thompson a mai castigat un premiu BAFTA pentru cea mai buna actrita pentru rolurile din filmele Tutti Frutti si Fortunes of the War.
A doua colaborare a sa cu Merchand Ivory Productions, filmul Remains of the Day, unde a jucat alaturi de Anthony Hopkins, s-a concretizat cu o nominalizare la Oscar pentru Cea Mai Buna Actrita. In acelasi an, a mai primit o nominalizare la Oscar si la Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita in rol secundar pentru filmul In the Name of the Father. In 1994 a jucat alaturi de Danny de Vito si Arnold Schwarzenegger in comedia Junior, iar apoi a schimbat genul in drama biografica Carrington.

Emma Thompson s-a născut pe 15.04.1959, în Londra - Marea Britanie, într-o familie de actori (ambii părinți - actori, sora mai mică, Sophie -actriță). A jucat, când erau studenți, alături de Tony  Slattery, Stephen Fry, Hugh Laurie ( cu fiecare a avut o relație de dragoste tip romance).  Ea a debutat în comedia "The Tall Guy", cu Jeff Goldblum și în versiunea lui Kenneth Branagh pentru "Henri V". Colaborarea cu televiziunea s-a concretizat în apariția ei, din 1983, la BBC, în producții gen comedia - show "Alfresco", și seria "The Young Ones". După ce a jucat , în 1987, cu Kenneth Branagh în seria BBC "Fortunes of War", în 1989 s-au căsătorit. Căsnicia lor a durat până în 1995.  Cei doi soți au fost parteneri și în "Dead Again", în 1991.  Ea s-a recăsătorit în 2003, cu Greg Wise și au adoptat un orfan din Rwanda. Actrița este membru Greenpeace. A fost răsplătită cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de sud, aria 6700, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.