×
Utilizator
×
Biografie

Etan Cohen (scenarist) s-a impus ca o figură de primă mărime în filmele de comedie, fiind autorul unor scenarii pentru cei mai mari regizori și staruri. Și-a început cariera la 19 ani, în timp ce studia ebraica la un seminar din Cisiordania, unde a scris scenariul pentru un episod din "Beavis and Butthead" pe care l-a trimis "la rece" pe adresa studioului. Mike Judge, care a creat show-ul, l-a citit și i-a cerut lui Cohen imediat să mai scrie. Primul lui an de studenție marca cel de al treilea de scris scenarii pentru Beavis and Butthead. Printre episoadele scrise de el este și acela când Beavis și Butthead sunt falsificatori de bani (pur și simplu îi fotocopiază); la scurt timp, un grup de studenți de la Columbia University preiau metoda și falsifică bani, cum vazuseră ei în show. Cohen a absolvit Harvard cu specialitatea idis, după care s-a mutat la Los Angeles.

Recent a scris și regizat un film scurt, "My Wife Is Retarded" care a fost lansat în premieră la HBO- Aspen Comedy Arts Festival din 2007, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun film scurt.

Cohen s-a însurat cu iubita din colegiu, Emily, pe care a întâlnit-o în timp ce lucrau la The Harvard Lampoon. Ea este ilustrator la Los Angeles, iar cuplul are trei copii.