Biografie

Eva Mendes s-a născut în Miami, Florida, însă a crescut în Los Angeles în cartierul cubanez-american. În liceu s-a apucat să joace în piese de teatru, învățând de la profesoara ei Ivana Chubbuck. Acest lucru a condus la dorința ei de a juca în filme de lung metraj.
Deși a primit multe roluri micuțe în filme, ea nu prea a fost cunoscută până în momentul în care a jucat rolul partenerei lui Denzel Washington în filmul Training Day (2001). De atunci ea a început să aibă o gamă mai amplă de roluri, de la comice la dramatice. Aceasta i-a oferit oportunitatea de a lucra cu mulți regizori renumiți precum Robert Rodriguez „Once upon a time in Mexico” (2003), Carl Franklin “Out of Time” (2003), John Singleton “2 Fast 2 Furious” (2003), Antoine Fuqua “Training Day” (2001) și frații Farrelly “Stuck on You” (2003).

Eva a jucat și în filmul independent „The Wendell Baker Story” (2005), alături de Owen Wilson, Luke Wilson și Will Ferrell, în regia lui Luke Wilson. Înainte de asta, cel mai renumit film al ei a fost „Hitch” (2005), o comedie romantică în care joacă alături de Will Smith.

De-a lungul carierei actoricești, Eva este angajată de către compania Revlon Cosmetics ca purtător de cuvânt internațional. Ea se alătură actrițelor și modelelor de elită precum Julianne Moore, Halle Berry și Cindy Crawford, care apar în emisiunea televizată Revlon și în multe anunțuri imprimate. Este de asemenea o pasionată susținătoare și o participantă activă în lupta Revlon împotriva cancerului la sân.

Obiectivele Evei sunt acelea de a-și imbunătăți abilitățile sale pentru actorie prin colaborarea cu regizori/realizatori de film precum Steven Soderbergh, Spike Jonze și Pedro Almodovar, și de asemenea învățând de la regizori de renume ca Federico Fellini și Michelangelo Antonioni.