Biografie

Felicity Kendall Huffman s-a nascut in Bedford, New York, fiica lui Grace Valle, actrita, si a lui Moore Peters Huffman, un bancher. Parintii ei au divortat la un an dupa ce s-a nascut, fiind crescuta in mare parte de mama sa. Felicity are sase surori si un frate, pe nume Moore. Dupa ce a terminat liceul, Felicity a urmat cursurile Universitatii New York, unde si-a obtinut licenta in teatru.

In anul 2005, Huffman a dezvaluit ca a suferit atat de anorexie cat si de bulimie in adolescenta. Totusi, cu ajutor medical si dupa ce l-a cunoscut pe Macy a reusit sa scape de aceste boli. Felicity este cunoscuta si pentru criticile aduse persoanei ei si pentru faptul ca nu se considera frumoasa.

Felicity este un mare fan al Tinei Turner iar visul ei este de a canta alaturi de ea. Cand a fost invitata la emisiunea Oprah Winfrey, Felicity a primit surpriza de a canta alaturi de Tina Turner.

A dovedit ca este o actrita exceptionala atat in roluri dramatice cat si in comedie.

Huffman joaca in serialul Neveste disperate / Desperate Housewives care ruleaza in fiecare duminica in SUA pe ABC si la TVR 1 in Romania.

In 2004 Huffman a aparut in "Christmas With The Kranks" in care joaca alaturi de Tim Allen si Jamie Lee Curtis, filmul fiind o ecranizare a bestsellerului Skipping Christmas al lui John Grisham. A mai aparut in "Raising Helen" cu Kate Hudson si John Corbett.
Pe micul ecran, Huffman a aparut in 2004 in "Reversible Errors", cu William H. Macy,
Tom Selleck si Monica Potter.

In 2005, a jucat rolul unui transsexual in Transamerica. Performanta ei in acest film a fost foarte apreciata de critici si rasplatita cu o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita si un Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-o drama. A fost invitata sa faca parte din juriul Premiilor Academiei o data cu Dakota Fanning si Dolly Parton.

Filmografia ei de televiziune include "Out of Order", "Door to Door" cu William H. Macy, "Path To War" cu Alec Baldwin si Donald Sutherland, "The Heart Department", "Harrison", "Cry of the City", "Quicksand", "Heart of Justice", "The Water Engine" si "Undeworld".

Felicity Huffman a jucat in seriale de mare succes, cele mai multe binecunoscute publicului din Romania : "Law and Order", "Chicago Hope", "X-Files", "Bedtime Stories".

Este membra fondatoare a Atlantic Theater Company, o companie de teatru off-Broadway. A fost distinsa cu un premiu OBIe pentru rolul lui Donnie din piesa "Cryptogram" de David Mamet.

A primit o stea pentru activitatea din televiziune, în partea de sud, aria 7000, pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood.