Biografie

Nascut la 18 iulie 1997 într-o familie de londonezi, Tim and Linda Whitehead, Fionn Whitehead a crescut în Richmond, Surey (sud-estul Angliei), alaturi de surorile Maisie (dansatoare si practicanta de aerial-yoga), Hattie (artist folk) si fratele mai mic Sonny. Botezat dupa legenda folk Fionn Mac Cumhaill, Whitehead a crescut într-un mediu artistic, tatal sau fiind un aclamat muzician de jazz care în ciuda faptului ca a absolvit dreptul la Universitatea din Manchester, a decis sa renunte la cariera de avocat pentru cea muzicala. Tatal actorului are o lunga si bogata cariera de compozitor, interpret si profesor de jazz, de-a lungul careia a concertat în UK, Europa si SUA. În anii '70 a concertat cu Ian Carr's Nucleus and Graham Collier Music si a câstigat Young Jazz Musicians of the Year Award în 1977 cu trupa sa South of the Border.

Fionn si-a început cariera de actor la vârsta de 13 ani la Orange Tree Theatre. A absolvit Orleans Park School cu note maxime, a urmat apoi Richmond College si cursurile de vara ale National Youth Theatre's.

Din 2015 este actor aspirant care lucreaza într-o cafea din Waterloo (Londra). In 2016 este distribuit in miniseria britanica HIM si continua sa fie membru activ al National Youth Theatre's. De asemenea a jucat pe scena în productia Natives a lui Glenn Waldron's și este unul dintre cei inscrisi in lista celor de la Screen International's Stars of Tomorrow 2016 alaturi de Josh O'Connor, Florence Pugh, Sennia Nanua si producatoare Fodhla Cronin O'Reilly.