Netflix
×
Utilizator
×
Biografie

Forest Whitaker a câstigat recunoasterea internationala odata cu rolul Jody, soldatul/ostatic din filmul lui Neil Jordan, The Crying Game (1992), câstigator al unui Oscar. În 1988, Whitaker a fost nominalizat la Golden Globe si a fost recunoscut ca cel mai bun actor la Cannes, pentru rolul legendei jazzului, Charlie Parker, din filmul lui clint Eastwood, "Bird".

Mai recent a fost vazut în "Phenomenon", al lui John Turtletaub, alaturi de John Travolta si Robert Duvall, si în thrillerul science-fiction "Species", al lui Roger Donaldson, alaturi de Ben Kingsley si Michael Madsen.

Debutul sau în spatele camerei de filmat a fost marele succes de casa si de critica, "Waiting to Exhale". A urmat în 1993 "Strapped" un film HBO original, pentru care a primit premiul "Best New Director" la Festivalul de la Toronto. Cel mai recent film al sau ca regizor este "Hope floates" cu Sandra Bullock.

A mai avut roluri în "Smoke", al lui Wayne Wang, "Pret-a-porter", al lui Robert Altman, "Jason's Lyric", "Platoon", "Good Morning Vietnam", "Consenting Adults", "Stakeout" "The color of Money" al lui Martin Scorsese", "Johnny Handsom", "Downtown", "Diary of a Hitman", "Body Snatchers", "Vision Quest", "Fast Times at Ridgemont High".

Forest Whitaker este de asemenea proprietarul unei companii multimedia, "Spirit Dance Entertainment", care produce filme, show-uri de televiziune si muzica.

Actorul a primit o stea pentru filmele sale, amplasata in partea de nord, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.