Biografie

William "Gary" Busey s-a nascut in Goose Creek (acum Baytown), Texas, pe data de 29 iunie 1944. Mama sa, Sadie Virginia (fosta Arnett), a fost casnica, iar tatal sau, Delmer Lloyd, director de design in constructii. Primii ani ii petrece la o ferma din Oklahoma, unde invata sa calareasca tauri. Inainte de a absolvi liceul la Nathan Hale High School din Tulsa, Oklahoma, a mai trecut pe la doua licee. A urmat cursurile facultatii de la Pittsburgh State University, insa renunta cu un an inainte de absolvire.

In 1971 s-a casatorit cu Judy Helkenberg si au impreuna un fiu, William Busey, nascut pe 15 ianuarie 1971 in Los Angeles, California, cunoscut ca Jake Busey, un actor la fel de celebru ca tatal sau. Au divortat in 1990, pe cand Jake avea 19 ani. Pe 23 septembrie 1996 se recasatoreste cu actrita Tiani Warden, de care divorteaza in anul 2001.

Pe langa cariera de actor, Gary are si o cariera muzicala, el cantand la baterie in doua formatii: "The Rubber Band" si "Carp", cu aceasta din urma avand si un album la Epic Records in 1969. A mai cantat la tobe si pentru Leon Russell, Kris Kristofferson si Willie Nelson, avand doua nume de scena:"Teddy Jack Eddy" si "Sprunk". Pe 4 decembrie 1988 a avut un accident de motocicleta. Nepurtand casca, a avut fractura craniana, dar si-a revenit, in ciuda predictiilor pesimiste ale doctorilor, care credeau ca va ramane cu sechele.

Dupa acest accident, s-a declarat un "crestin renascut". Totusi, au fost si urmari, Gary internandu-se la clinica psihiatrica a doctorului Charles Sophy. Aici, la recomandarea doctorului si cu acordul sau a inceput sa ia un medicament pe nume depakote. A fost dependent de cocaina, de care s-a lasat de 13 ani. Acum locuieste in Malibu si a adoptat un baietel, Nicholas Ian King.