Biografie

Gina Torres, nascuta pe data de 25 Aprilie 1969, este o actrita de origine americana. Gina s-a nascut la spitalul Flower Fifth Avenue din Manhattan, New York, si este cea mai mica dintre cei 3 copii ai familiei. Familia ei a locuit putin timp in Washington Heights, dupa care s-au mutat in Bronx. Ambii parinti ai Ginei sunt de origine cubaneza. Tatal sau era tiparitor pentru La Pensa si New York Daily News. Gina a inceput sa cante de la o varsta frageda si de aceea a urmat cursurile liceului de muzica si arta Fiorello H. LaGuardia din New York.

Si-a depus dosarele si a fost acceptata la multe universitati, dar nu si-a permis sa le urmeze. In subconstient, Torres a stiut ca universitatea nu era ceea ce avea ea nevoie si a decis sa incerce sa-si realizeze visul de a deveni cantareata. Torres este o soprana, care si-a inceput cariera de cantareata la liceul la care a urmat cursurile.

De asemenea, Gina a avut prestatii in opera, jazz si a cantat si intr-un cor de biserica. Chiar daca nu a putut sa-si realizeze visul de a deveni cantareata, Torres a devenit actrita si a jucat in filme precum Bed Of Roses, Firefly, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Five Fingers sau alaturi de Chris Rock in comedia romantica, I Think I Love My Wife.

In viata personala, Torres este casatorita cu Laurence Fishburne. Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare a filmului The Matrix. Cei doi s-au logodit in Februarie 2001 si s-au casatorit pe 22 Septembrie 2002 la muzeul The Cloisters, din New York. In prezent cei doi locuiesc in New Rochelle, New York. Pe 8 Ianurie 2007, purtatorul de cuvant al familiei Fishburne, Alan Nierob, a dezvaluit ca cei doi astepta primul lor copil. Acesta avea sa fie o fata, pe nume Delilah, care s-a nascut in Iunie 2007.