Biografie

Numele sau real este Gloria Fowles, s-a nascut in Newark, New Jersey. Este cunoscuta mai ales pentru hit-urile disco 'I Will Survive' (locul 1 in topuri in 1979) si 'Never Can Say Goodbye' (nr.9, 1974).

Gaynor a cantat in trupa 'Soul Satisfiers', o trupa jazz/pop in anii '60. Primul ei hit solo a fost 'She'll Be Sorry/Let Me Go Baby', lansat in 1965. Versurile melodiei 'I Will Survive', scrise din punctul de vedere al unei femei recent parasite si care ii spune fostului iubit ca se poate descurca si fara el si ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu el, a devenit un fel de imn al emanciparii femeii si inca se poate auzi astazi la petreceri sau la noptile Karaoke.

Never Can Say Goodbye' a ocupat primul loc in „Billboard magazine's dance chart'. Alte melodii, mai putin cunoscute au fost 'Honey Bee' (1974), 'Casanova Brown' (1975) si 'I Am What I Am' (1983). In anii '90 a jucat si in cateva filme, ca star invitat: 'The Wayans Bros', 'That 70's Shows' si 'Ally McBeal'. A revenit in studio in 2002, lansand primul ei album din ultimii 20 de ani, intitulat 'I Wish You Love'.

Cele doua single-uri lansate de pe album, 'Just Keep Thinking About You' si 'I Never Knew', au intrat amandoua in Billboard's Dance Chart.

Pe 9 septembrie 2005, Gloria Gaynor a fost onorata de doua ori, cand ea si muzica ei au fost admise pe 'Dance Music Hall of Fame'.