Biografie

Heather Joan Graham (născută la 29 ianuarie 1970) este actriță și model. Fiica lui Joan, un profesor și autor remarcabil de cărți pentru copii, și a lui James Graham, un agent FBI pensionat, Heather s-a născut în Milwaukee, Wisconsin. Ea are o soră mai mică - Aimee, care este, de asemenea, actriță și scriitoare. Graham a practicat hinduism asociat cu meditație trancedentală în 1991. A absolvit Liceul Agoura din California în 1989. În 1986 a apărut într-un episod special "Teen Week".

După liceu, s-a înscris la Universitatea California din Los Angeles (UCLA). Doi ani mai târziu, frumoasa Heather s-a oprit din studii pentru a lucra ca actriță cu normă întreagă, trecând peste obiecțiile părinților ei.
Apoi s-a mutat în Hollywood.

Considerată în repetate rânduri ca fiind una dintre cele mai sexy femei din lume, Heather iubește să facă
yoga, să gătească și să joace poker. Ea nu a fost niciodată căsătorită, însă a fost implicată in relații amoroase cu mai mulți actori celebri, printre care: Heath Ledger, James Woods, Matt Dillon, Edward Burns, Josh Lucas si Leonardo di Caprio.

Ca actriță in rol secundar, Graham a jucat într-o serie de piese care au adus-o în atenția publicului, cum ar fi rolul lui Nadine din filmul Drugstore Cowboy, în anul 1989. În 1991, ea a apărut în serialul de televiziune Twin
Peaks, in rolul lui Annie Blackburn. Primul ei rol de incercare a fost în 1999, ca Felicity Shagwell în Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. De asemenea, ea a apărut într-un videoclip al lui Lenny Kravitz.

Unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa a fost cel din filmul From Hell (2001), bazat pe povestea lui Jack Spintecătorul, film in care Heather a jucat alături de Johny Depp.