×
Utilizator
×
Biografie

Henry Ian Cusick a studiat la The Royal Scottish Academy of Music and Drama înainte să se alăture teatrului Citizens Theatre, unde a jucat primele sale roluri principale printre care: Dorian Gray în "The Picture of Dorian Gray," Hamlet în "The Marowitz Hamlet" și Horner în "The Country Wife." La Edinburgh International Festival, apare în rolul lui Stolzius în "The Soldiers" și în cel al lui Tasso în "Torquato Tasso", roluri pentru care primește o recomandarea specială pentru premiul Ian Charleson Award.

Alte realizări teatrale includ rolurile lui Cassio în "Othello", al lui Demetrius în "A Midsummer Night's Dream" și al lui Pompey în "Antonio și Cleopatra" pentru Royal Shakespeare Company; Green în "Richard II", Arthur în "The Machine Wreckers" și Dollabella în "Antonio și Cleopatra" pentru Royal National Theatre; Nick în "The LA Plays" pentru The Almedia și Le Vicomte De Valmont în "Les Liaisons Dangereuses" pentru Liverpool Playhouse.

Pe micile ecrane Henry Ian Cusick a apărut în numeroase producții britanice printre care a avut rolul principal în serialele "Casualty," "The Book Group" și "Two Thousand Acres of Sky," un rol în "Waking the Dead," roluri episodice în "Happiness" și "Midsomer Murders", și roluri principale în filmele "Murder Rooms: The White Knight Stratagem", "Dinosaur Hunters" și "Carla". El a apărut și în producția scoțiană "Taggart". În SUA a avut un rol în "24" și a apărut în filmul "Perfect Romance." Recent a fost nominalizat la Emmy pentru rolul din serialul "Lost".

Pe marile ecrane Henry Ian Cusick a jucat în "Hitman," împreună cu Timothy Olyphant și Dougray Scott, în "Possession," și în filmele independente "Half Light," "9/Tenths," "The Gospel of John," "Richard II" și "The Contract".

Henry Ian Cusick a fost născut în Peru și crescut în Trinidad și Scoția.