Biografie

Actrița de origine britanică , Honor Blackman s-a născut în zodia săgetătorului la 12 decembrie 1927 în Plaistow, Newham, Londra, Anglia, Marea Britanie. Alte surse arată că ar fi fost născută la 22 august 1926. A fost unul dintre cei patru copii ai lui Fred Blackman. Mama ei a fost casnică. A urmat cursurile '' Ealing Girls' School '' din vestul Londrei și a studiat actoria la ''Guildhall School of Music and Drama '' după ce la convins pe tatăl său că un cadou binemeritat la împlinirea vârstei de 15 ani ar fi niște lecții de actorie . În timp ce studia la Guildhall School ea lucra ca asistent clerical la ''Home Office''.

În perioada adolescenței a primit lecții de dicție. O vreme a lucrat ca și tatăl ei ca funcționar public. Prestează pe scenă din anii 1947 și a fost căsătorită cu Bill Sankey din 1946 până în 1954 când au divorțat. În timpul mariajului lor au adoptat doi copii Barnaby și Lottie. Datorită stresului și divorțului de Bill Sankey, soțul ei, în anii 1950 a făcut o pauză și a stat o vreme într-un spital. După însănătoșire actrița și-a reluat activitățile și a început să-și reconstruiască cariera în filme de tip B.

În anii 1961 s-a recăsătorit cu Maurice Kaufmann da divorțat de acesta în 1975. S-a făcut cunoscută publicului în Anglia cu rolul din ''The Avengers'' în care a jucat rolul lui Cathy Gale.

A fost bună prietenă cu Sean Connery și au colaborat o vreme împreună. LA 38 ani a fost cea mai "in varsta" actriță desemnată să joace în filmele cu James Bond. A avut o lungă și prolifică carieră în teatru. A prestat roluri de televiziune celebre, foarte cunoscute publicului până în anii 2007 când a participat la proiectul TV BBC ''Verdict ''. A făcut înregistrări cu Patrick Macnee în anii 1964.

A fost o aparitie surpriză care a avut o evoluție ascendentă până a ajuns pe locul 5 în anii 1990 la BBC Radio 1. Au urmat și alte albume în colaborare și single ca ''The Star Who Fell from Grace'' compus de Jeff Chegwin și Adrian Munsey . În perioada anilor 1960 a practicat judo la faimoasa școală ''Budokwai dojo'' pentru rolurile ei din ''Avengers'' și ''Golfinger''.

A fost un mare susținător al ''Republic, Tha Campaign for an Elected Heat of State'', Campania de înlocuire în Marea Britanie a monarhiei cu Republica. A refuzat un premiu CBE în anii 2002. A fost aleasă de revista Empire ca fiind una dintre cele mai frumoase și sexy staruri din istoria filmului. A fost comparată cu Grate Garbo și Marlene Dietrich datorită chipului ei, a părului blond.

Actrița a încetat din viață la data de 06.04.2020, din cauze naturale, în casa ei din Lewes, Marea Britanie.