Ingrid Bergman a fost una dintre cele mai de succes actrițe non-americane ce au cucerit Hollywood-ul. De trei ori câștigătoare a premiului Oscar, ea a rămas în inimile cinefililor datorită prestației memorabile din filmul Casablanca, formând cu Humphrey Bogart poate cel mai iubit cuplu văzut vreodată pe marile ecrane. Ingrid Bergman s-a născut la Stockholm, în anul 1915. La trei ani rămâne fără mamă. Tatăl ei, fotograf de meserie, va influența decisiv naturalețea aproape înnăscută de pe platourile de filmare, lăsând-o, de mic copil, să se joace ore în șir în fața unui aparat foto sau a unei camere de filmat.
La doisprezece ani rămâne orfană și de tată! Pasiunea pentru actorie a descoperit-o la vârsta de 17 ani, când a debutat cu un rol neînsemnat într-un film suedez. S-a înscris apoi la Academia Regală Suedeză de Teatru, dar a hotărât că nu teatrul este cel mai potrivit pentru ea. Anul 1936 a reprezentat un moment important în cariera sa. A jucat în filmul Intermezo, fiind remarcată de producătorul american David O. Selznick, care i-a oferit un contract cu MGM. Astfel, în 1939, Ingrid Bergman a reluat rolul din Intermezzo într-un remake al filmului. A reușit rapid să cucerească publicul datorită jocului perfect și mai ales a naturaleții de pe ecran, în contrast cu majoritatea actrițelor americane ale vremii, toate dublate de o frumusețe fizică desăvârșită, pe măsura unui Star în devenire.
După ce a mai jucat în două filme suedeze (En enda natt - 1938 și Juninatten - 1939), Ingrid Bergman s-a întors la Hollywood, unde a continuat cu o serie de filme foarte bine primite de public. Casablanca (1942) este primul dintre ele. Filmul a fost distins cu premiul Oscar. Incredibil a fost modul în care Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au reușit să facă un cuplu memorabil pe ecran deși ei nu mai colaboraseră până atunci. Casablanca a consacrat-o definitiv și, de atunci, majoritatea filmelor ce au avut-o ca protagonistă au avut mare succes, iar premiile nu au întârziat să apară. Prima nominalizare la Oscar a primit-o datorită rolului din For Whom The Bell Tolls (Pentru cine bat clopotele - 1943). Anul următor a câștigat primul Oscar o dată cu apariția în Gaslight. În 1945 a jucat în Spellbound, Sartoga Trunk și The Bells of St. Mary’s, pentru titlul din urmă primind a treia nominalizare la Oscar.
Din nou nominalizată pentru rolul din Joan of Arc (1949), Ingrid Bergman a câștigat a doua statuetă pentru cel mai bun rol principal în 1956 cu filmul Anastasia. În tot acest timp a jucat atât în filme americane cât și europene. Prezența lui Ingrid Bergman în distribuția unui film era considerată o garanție a calității producției respective. În 1975 a câștigat cel de-al treilea Oscar, de data aceasta pentru rolul secundar din filmul Murder on the Orient Express, o ecranizare după Agatha Christie. Ingrid Bergman este de altfel singura actriță cu trei premii Oscar, fiind depășită la acest capitol doar de Katharine Hepburn, care a strâns patru trofee, toate pentru roluri principale. Ingrid Bergman a mai reușit o evoluție memorabilă în filmul Hostsonaten (1978). Filmul i-a adus ultima nominalizare la Oscar, cea de-a șaptea. Deși nu a câștigat, s-a spus că Ingrid Bergman a jucat rolul vieții sale.
Din 1974 deja i-a fost diagnosticat un cancer mamar. Ultimul film în care a jucat, bolnavă fiind, a fost producția TV A Woman Called Golda, o biografie a premierului israelian Golda Meir. S-a stins din viață la 29 august 1982, chiar în ziua când împlinea 67 de ani.