Biografie

JACKSON RATHBONE s-a născut în Singapore și a locuit apoi în Indonesia, Londra, Connecticut, California și Norvegia înainte de a se stabili, în final, în Texas. Rathbone s-a alăturat imediat trupei locale de teatru și programului pentru tineri actori, The Pickwick Players. Hotărându-se să urmeze cariera dorită - actoria și muzica - s-a mutat în Michigan pentru a frecventa prestigioasa Interlochen Arts Academy. În această perioadă, a interpretat la Southwest Shakespeare Festival în rolul lui Ferdinand în Furtuna.

După mai multe roluri în producții independente, Rathbone a jucat un rol secundar în filmul Molding Clay. A obținut un rol de mai mare anvergură în Pray for Morning, o producție independentă aparținând genului thriller. Imediat după aceea, actorul a primit un rol principal în serialul Beautiful People, pentru ABC Family.

Cu toate că de obicei este distribuit în roluri principale, lui Rathbone îi plac provocările pe care le reprezintă rolurile de mai mică anvergură, așa cum au fost, de pildă, rolurile pe care le-a jucat în Big Stan și în Senior Skip Day. De curând, și-a întemeiat propria companie de producție, cu speranța că va ajunge și să regizeze filme, nu numai să joace în ele.

Fiind un mare iubitor de muzică, Rathbone e fascinat de mai multe stiluri diferite și își scrie propriile cântece. De curând a jucat la The Gardenia, la Hollywood. Rathbone locuiește la Los Angeles.