×
Utilizator
×
Biografie

JAMES CAAN interpreteaza rolul lui Frank Vitale, tatal mafiot al Ginei. Unul dintre cei mai versatili actori de film, JAMES este cunoscut pentru rolurile Sonny Corleone din "The Godfather" si Brian Piccalo din "Brian's Song".

CAAN a mai jucat în "Eraser" cu ARNOLD SCHWARZENEGGER si VANESSA WILLIAMS si în "Honeymoon in Vegas" împreuna cu NICOLAS CAGE si SARAH JESSICA PARKER. În plus, a mai jucat într-o ecranizare a romanului lui Stephen King, "Misery".

Nascut în Bronx si crescut în Queens (New York) CAAN a stiut ca nu va continua afacerea tatalui sau (macelarie). La 16 ani s-a înscris la Michigan State University pentru a studia economia si a juca fotbal. Apoi s-a transferat la Hofstra University unde s-a apucat de drept. Aici a jucat în prima piesa de teatru în cadrul scolii si a cîstigat o bursa de studiu cu WYNN HANDMAN.

CAAN si-a început cariera pe scena în 1961 cu "La Ronde", apoi a jucat pe Broadway în "Mandingo" si "Blood, Sweat and Stanley Poole". Au urmat numeroase roluri TV în "Naked City", "Wagon Train", "Ben Casey", "Combat", "The Untouchables" si "Alfred Hitchock Presents".

Debutul în film l-a avut în 1964 cu "Lady in a Cage", apoi a aparut în "Red Line 700", "Eldorado" si "Games". Au urmat "Cinderella Liberty", "Funny Lady", "A Bridge Too Far", "Chapter Two", "The Gambler", "Silent Movie", "Rollerball", "Another Man, Another Change", "Kiss Me Goodbye" si "Alien Nation".

CAAN a mai jucat alaturi de MEG RYAN în "Flesh and Bone". Urmeaza filmul produs de Miramax "The Yards", împreuna cu Joaquin Phoenix, MARK WAHLBERG si CHARLIZE THERON.

Pe numele adevărat James Edmund Caan, actorul James Caan a fost fiul unui evreu, iar pe mama sa o chema Sophie. A avut o soră, care a murit de leucemie, fapt care l-a afectat mult. Din cele patru căsătorii ale actorului (Dee Mathis, din 1960 până în 1966; Sheila Ryan, din 1975 până în 1977; Ingrid Hajek, din 1989 până în 1995; Linda Stokes, din 1994 până în 2005) au rezultat cinci copii, cel mai mare băiat al său fiind, Scott Caan, care a devenit actor.  A primit o stea pentru filmele sale, situată în partea de sud, aria 6600, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.