Biografie

Este un actor cu o carierã impresionantã care se îmbogãteste continuu cu fiecare rol nou al sãu. A fost inclus de publicatia Entertainment Weekly în topul celor mai buni 25 de actori ai anilor ’90.

Cel mai recent rol al sãu este Byron De La Beckwith, ucigasul lui Medgar Evers, activistul pentru drepturile omului, din Ghosts of Mississippi (regia Rob Reiner), pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Calibrul muncii sale a atras atentia unor regizori de marcã. Pentru Martin Scorsese a jucat în Casino si Kicked in the Head iar pentru Oliver Stone a jucat în Nixon si în filmul care i-a adus prima nominalizare la premiul Oscar, Salvador.

Woods a obtinut prima nominalizare la premiul Oscar si premiul Independent Film Project’s Spirit la categoria ’Cel mai bun actor’ pentru Salvador. În acelasi an, a obtinut premiile Globul de Aur, Golden Apple si Emmy pentru rolul din productia Hallmark Hall of Fame, Promise. A mai obtinut o nominalizare la Globul de Aur pentru productia NBC, In Love and War.

Se spune ca James Woods este actorul cu cel mai mare IQ, acesta fiind de 180.

A fost căsătorit cu Kathryn Morrison, din 1979 până în 1983, apoi cu Sarah Owen, din 1986 până în 1990.

A fost recompensat cu o stea pentru rolurile sale din filme, situată în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.