Biografie

Jamie Lee Curtis s-a nascut pe 22 noiembrie,1958, in Los Angeles, California. Jamie a frecventat cursurile scolilor Westlake School din Los Angeles si Beverly Hills High School, dar a absolvit in cele din urma Choate Rosemary Hall. Reintoarsa in California in 1976, Jamie a urmat si cursurile universitatii Pacific din Stockton,California.

Jamie Lee Curtis este de asemenea cunoscuta ca si "regina tipetelor" datorita aparitiilor sale in multe filme horror precum "Halloween", "The Fog", "Prom Night" si "Terror Train".

Printre cele mai importante filme in care a jucat Jamie Lee Curtis: "Halloween", "True Lies", "Freaky Friday" si "Beverly Hills Chihuahua".

Curtis si-a început cariera la Hollywood în 1977 când a semnat primul sãu contract ca actritã cu studiourile Universal.

Curtis este de asemenea si autoarea unor cãrti de succes pentru copii. Where Do Balloons Go?, o odisee spatialã, a fost lansatã în Septembrie 2000. Cartea ei recentã, Today I Feel Silly and Other Moods That Make My Day, s-a bucurat de nouã sãptãmâni de prezentã pe lista din New York Times a celor mai bine vândute cãrti. Pânã acum, s-au vândut peste 300.000 de exemplare. Primele ei cãrti, When I Was Little: A Four - Your Old’s Memoir of Her Youth si Tell Me Again About the Night I Was Born s-au vândut fiecare în peste 100.000 de exemplare si au fost de asemenea publicate în Anglia, Australia si în alte 7 tãri.

Ea este fiica actorului Tony Curtis și a actriței Janet Leigh. A fost onorată pentru rolurile sale din filme cu steaua 6600 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.