Biografie

Jason Matthew Biggs s-a nascut pe data de 12 mai 1978 in Pompton Plains, New Jersey, SUA, mama sa, Angela, fiind asistenta medicala, iar tatal sau, Garry, managerul unei firme de distributii. Are doua surori, Heather si Chiara. A crescut in Hasbrouck Heights, New Jersey, si a urmat cursurile liceului Hasbrouck Heights.

Jason si-a facut debutul la varsta de 5 ani, aparand in mai multe reclame. In 1991, la varsta de 13 ani, a primit un rol in serialul Drexell's Class, care insa a fost anulat dupa un singur sezon. In acelasi an si-a facut debutul pe Broadway in piesa “Conversations with My Father”, piesa ce l-a ajutat sa obtina un rol in serialul “As the World Turns”, unde l-a interpretat pe rebelul Pete Wendall. Pentru acest rol a fost nominalizat la premiile Emmy pentru cel mai bun tanar actor.

Dupa ce a absolvit liceul, in 1996, a studiat la Universitatea New York si la Universitatea Montaclair State, in New Jersey, dar a renuntat pentru a-si relua cariera in actorie. In 1999 a venit si rolul in urma caruia a devenit celebru, cel al lui Jim Levenstein din comedia cu adolescenti "American Pie", film ce a avut un adevarat succes international si care a fost urmat de inca doua parti "American Pie 2" si "American Wedding".

In ciuda faptului ca Jason, in majoritatea filmelor, interpreteaza personaje de religie iudaica, el este defapt catolic de origine italiana.

In ianuarie 2008, s-a logodit cu actrita Jenny Mollen alaturi de care a jucat in filmul "My Best Friend's Girl", ei casatorindu-se pe 23 aprilie 2008.