Biografie

Jason Patric s-a nascut la data de 17 Iunie 1966 si este un actor de teatru si film american. Patric este nepotul lui Jackie Gleason. Este cunoscut pentru rolurile din filme precum The Lost Boys, Sleepers, Speed 2 sau The Alamo (unde l-a interpretat pe James Bowie).

Patric, pe numele sau intreg Jason Patric Miller, Jr., este un irlandez-american ce s-a nascut in Queens, New York. Este fiul actorului si scenaristului nominalizat la premiul Oscar si castigator al premiului Pulitzer Jason Miller, si al Lindei Mae (nascuta Gleason), care era fiica actorului si comedianului Jackie Gleason. Fratele vitreg al lui Patric este actorul Joshua John Miller. Patric a urmat inainte de liceu scoala pregatitoare Don Bosco din Ramsey, New Jersey. Liceul pe care l-a urmat a fost Saint Monica Catholic High School din Santa Monica, California. A aparut in liceu in adaptari ale pieselor de teatru Grease si Dracula. Cand logodna prietenului sau, pe atunci, Kiefer Sutherland cu Julia Roberts s-a destramat in Iunie 1991, Roberts a fugit in Irlanda impreuna cu Patric. Au continuat sa aiba o relatie pana in anul 1993 cand Roberts a descis brusc sa se casatoreasca cu Lyle Lovett. Patric a avut o relatie cu modelul Christy Turlington intre anii 1994 - 2000.

In anul 2004, Patric a fost arestat pentru acuzatiile de consum de alcool in locuri publice si pentru impotrivire la arestare in Austin, Texas. A fost implicat de asemenea intr-o altercatie fizica cu ofiterul de politie care vroia sa-l aresteze. Patric a declarat ca acuzatiile aduse sunt false si ca ofiterul a fost cel care l-a bruscat. Procurorul care instrumenta cazul a renuntat ulterior la acuzatii. Patric l-a dat in judecata pe politist pentru incalcarea drepturilor, dar juriul federal a decis in favoarea reprezentantului legii, iar Patric nu a castigat nimic.