Biografie

Cand era mic, Jay Mohr, crescand in Verona, New Jersey, visa sa devina comediant. Cand era deja un tanar adult, avea acest vis implinit, mai intai devine popular pentru aparitiile sale in spectacole de comedie apoi si-a facut drum spre televiziune si film. La inceputul carierei, a devenit cunoscut pentru straniul si amuzantul Christopher Walken. A debutat in televiziune cu un rol in productia NBC, Saturday Night Live. Show pentru care, Mohr a primit o nominalizare la premiul Emy.

In calitate de gazda a emisiunii Lip Service, de la MTV, a castigat un premiu Espy Award. In film a debutat in 1995, cu The Barefoot Executive, insa a castigat adevarata faima, jucand alaturi de Tom Cruise, era rivalul sau agent sportiv Bob Sugar, in Jerry Maguire (1995). A urmat un rol simpatic in Picture Perfect (1997) si un rol mai diferit, era fiul bolnav de sida al actritei Ellen Burstyn in Playing By Heart (1998).

Mohr a avut si roluri secundare in doua mari proiecte din 1999, in 200 Cigarettes si filmul lui Doug Liman, Go. In acelasi an, s-a intors la televiziune cu Action, o productie Fox, in care avea rolul unui arogant director de film. In plus, pe langa rolurile sale, Mohr continua sa apara in numeroase comedii pentru televiziune si in talk show-ri precum Late Night With Conan O'Brien.