Biografie

Jennifer Beals s-a nascut la data de 19 Decembrie 1963 si este o actrita si un fost model de nationalitate americana. Este cunoscuta pentru interpretarea rolului Alexandrei "Alex" Owens in filmul realizat in anul 1983, Flashdance sau pentru interpretarea lui Bette Porter in serialul tv dramatic The L Word. A jucat in mai bine de 50 de filme.

Beals s-a nascut in Chicago, Illinois, fiind fiica lui Jeanne, profesoara de scoala primara, si a lui Alfred Beals, proprietarul unei bacanii. Tatal ei era afro-american, iar mama avea origini irlandeze. Are doi frati, Bobby si Gregory. Tatal ei a decedat pe cand ea avea doar zece ani, mama sa recasatorindu-se cu Edward Cohen. Beals a declarat ca faptul ca parintii ei erau de origini diferite a facut-o mereu sa se simta exclusa oarecum de catre ceilalti. A absolvit Liceul Francis W. Parker si apoi Universitatea Yale, obtinand licenta in literatura americana, in anul 1987.

Beals a fost casatorita cu Alexandre Rockwell intre anii 1986 - 1996. In anul 1998, s-a casatorit cu Ken Dixon, un antrepenor canadian. Are impreuna cu acesta o fiica nascuta in luna Octombrie 2005. Dixon are, de asemenea, doi copii dintr-o casnicie precedenta. Beals se descrie ca fiind o persoana spirituala. Este prietena apropiata cu regizorul Quentin Tarantino si cu actrita Marlee Matlin, care o interpreteaza pe Jodi Lerner in The L Word. Pe data de 10 Ma 2008, Beals i-a inmanat creatoarei serialului The L Word, Ilene Chaiken, premiul Davidson/Valentini, in cadrul celei de-a 19-a editii a premiilor anuale GLAAD, ceremonie ce a avut loc in San Francisco, California.