×
Utilizator
×
Biografie

Jennifer Ehle este nascuta in Carolina de Nord pe 29 decembrie 1969, fiind fiica unei actrite engleze si a unui scriitor american. Formarea ei se realizeaza la Academia de Arte Interlochen si prin alte studii ce au loc in 18 scoli.

In televiziune debuteaza cu rolul din filmul ”The Camomile Lawn”, unde impreuna cu mama sa portretizeaza la diferite varste pe Mary Wesley, insa cunoaste un real succes prin productia BBC ”Pride and Prejudice”- rolul lui Elizabeth Bennet, film care ii aduce premiul BAFTA dar si o poveste scurta de iubire cu Colin Firth.

Ulterior, in cariera imbina lumea filmului cu teatrul, avand un rol important in "Paradise Roads" si in piesa "The Real Thing" din 1999.

Se va casatori in noiembrie 2001 cu scriitorul Michael Ryan, iar doi ani mai tarziu da nastere primului copil. Va lua o pauza, revenind in 2005 cu "The Philadelphia Story", apoi realizeaza triplul rol din ”The Coast of Utopia” si continua sa apara in diferite productii.

Dupa ce in 2009 aduce pe lume cel de-al doilea copil, accepta rolul Myrtle Logue din ”The king speech”, unde joaca impreuna cu fostul ei partener Colin Firth.