Biografie

Jennifer Saunders s-a nascut pe 6 iulie 1958 in Sleaford, Lincolnshire, UK. A urmat CSSD (Central School of Speech and Drama) unde l-a intalnit pe partenerul de comedie Dawn French alaturi de care si-a inceput cariera ca actrita, comediant si scenarist la "The Comedy Store" in Londra. Pentru prima oara apare la televiziune in "The Comic Strip Presents..." din 1982, un real succes. Mai tarziu va juca in cateva episoade din "The Young Ones" (1982), "Girls on Top" (1985) si "Happy Families" (1985).

In 1987 scrie alaturi de Dawn French un show TV numit "French and Saunders" care a avut mare succes.

In lipsa de idei pentru continuarea showului si fortata de BBC sa scrie da nastere serialului Absolutely Fabulous, mai amuzant si cu un succes si mai mare. Pe langa scenariu ea joaca si in rolul principal Edina, si face pereche cu Joanna Lumley. Acesta avea sa devina unul dintre cele mai iubite si amuzante seriale din istoria BBC. In palmaresul sau se mai pot aminti doua episoade din "Friends" si vocea imprumutata unor personaje din Shrek 2 si Coraline.

Este una dintre cele mai iubite prezente la televiziune din Marea Britanie, are 3 fetite (Eleanor, Beatrice and Freya) si este casatorita din 1985 cu Adrian Edmondson, pe care l-a intalnit la "The Comedy Store".