Biografie

Jeremy Lee Renner este nascut la 7 ianuarie 1971 in localitatea Modesto, statul California S.U.A. Este fiul lui Valerie Cearley și Lee Renner.
A studiat la Colegiul Beyer din Modesto, apoi in San Francisco la Conservatorul American de Teatru. In 1993 s-a mutat in Los Angeles si a jucat in piesa de teatru pe care a si regizat-o, Search and Destroy.
Debutul in cinematografie a avut loc in anul 1995, cu filmul Trip Senior.
In 2002 juca in Dahmer si atragea atentia criticilor cu rolul unui criminal, in 2003 juca in filmul de mare succes SWAT, alaturi de Colin Farrell. Cand a interpretat rolul principal din Neo Ned (2005), a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Beach International Film Festival si a avut din nou succes cu filmele Twelve and Holding, North Country din acelasi an.
In 2007 aparea in Take si obtinea premiul California's Independent Film Festival, horror-ul 28 Weeks Later, western-ul The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. In 2008 era distribuit in rolul sergentului William James din The Hurt Locker si obtinea o nominalizare la Oscar, Independent Spirit, Screen Actors Guild, BAFTA. Un an mai tarziu aparea in serialul Tv The Unusuals, apoi in The Town (2010).
Anul 2011 ii aduce o distributie in filmul Mission: Impossible - Ghost Protocol si va juca in filmul Avengers, care va fi lansat in 2012.
Cantaret talentat, Jeremy Renner face parte din formatia Sons of Ben, a aparut a aparut in videoclipul lui Pink numit ,,Trouble’’.