Biografie

Jeffrey Jacobs Abrams ( J.J.Abrams ) se numara printre cei mai in voga regizori, scenaristi si producatori ai "Cetatii Filmului". Nascut pe 27 Iunie 1966, la New York, este primul copil al familiei Gerald W si Carol -Abrams. Copilaria si adolescenta si-o petrece intre scoala si platourile de filmare, ambii parinti fiind producatori TV. De asemenea si sora sa, Tracy, are viata legata tot de Hollywood, fiind scenarist.

In anul 1988 devine absolvent al Colegiului Sarah Lawrence din Bronxwille - New York. Ulterior va absolvi si AUP ( Universitatea Americana din Paris ). Dupa absolvirea colegiului, incepe sa scrie scenarii, urmand ca in 1992 sa dea lovitura cu scenariul pentru filmul "Forever Young", scenariu pe care il vinde Studiourilor Warner Bros pentru 2 milioane dolari. In anul 1996 se casatoreste cu actrita de origine irlandeza, Katie McGrath. Continua sa scrie scenarii, totodata lucrand si ca "Home Inspector" in San Fernando Valley. Anul 1998 gaseste un J.J, Abrams incarcat de proiecte.

Fondeaza Compania "Bad Robot Production", odata cu lansarea serialului TV, Felicity. In paralel devine cunoscut si pe marele ecran, ca si scenarist al blockbuster-ului Armageddon. Daca pe plan profesional anul 1988 a fost unul fructuos, pe plan familial, de asemenea a fost unul fericit, sotia sa aducandu-i pe lume primul copil ( Henry ). Anul 1999 vine cu un nou membru in familie, sotia sa, nascand de aceasta data o fetita ( Gracie ).

In anul 2001 lanseaza serialul Alias. Dand dovada si de o latura comica, nu doar cea dramatica si misterioasa din scenariile sale, J.J., ii face cadou de ziua ei, lui Jenniffer Gartner ( Alias ), o bicicleta roz. In 2004, revine din nou pe buzele tuturor, odata cu lansarea serialului Lost, serial care ii aduce 2 premii Emmy in 2005, si, Globul de Aur in 2006, pentru cel mai bun film serial. Tot in 2005 il regasim pe un loc fruntas in revista: "100 People in Hollywood You Need to Know".

Debuteaza ca regizor; filmul sau, Mission Impossible III, primind critici dintre cele mai bune, fiind totodata cel mai scump film al unui regizor debutant, dispunand de un buget de 150.000.000 dolari. Ca o comparatie, LOR III, a beneficiat de un buget de 94.000.000 dolari. Ca o recunoastere a talentelor sale scenaristice si regizorale, directorii de la Paramount Pictures si Warner Bros ii ofera contracte pe 5, respectiv 6 ani, suma acestora ridicandu-se la 55 milioane dolari.

Anul 2007 este din nou un an bun pentru J.J.; este invitat de Academia de Film Americana ( AMPAS ) sa adere la aceasta; se claseaza pe locul 29 in Top 50 "Cei mai destepti oameni de la Hollywood", iar revista ForbesMagazin ii estimeaza castigurile pe acest an la 17 milioane dolari. In anul 2008 revine cu un nou serial TV ( Fringe ), iar in 2009 isi pune din nou bagheta regizorala asupra filmului Star Treck.

In prezent are in lucru mai multe proiecte, proiecte care sunt deja disputate de mai multe televiziuni americane ( CBS, NBC, ABC ).