Biografie

A obtinut doua Premii Oscar® pentru ‘Cea mai Buna Actrita’ cu rolurile din The Accused (1988) si thillerul The Silence of the Lambs (1991), castigandu-si astfel o reputatie ca fiind una dintre cele mai apreciate actrite din generatia ei.

Pentru rolul din The Silence of the Lambs, Foster a mai obsinut Premiul Globul de Aur, Premiul Academiei Britanice, Premiul New Zork Film Critics Circle si Premiul Criticilor de Film din Chicago.

Foster a primit prima nominalizare la Premiile Oscar® pentru rolul din Taxi Driver. De asemenea, ea a devenit singura actrita americanca ce a obtinut in acelasi an doua premii din partea British Academy of Film and Televisin Arts la doua categorii diferite: ‘Cea mai Buna Actrita in Rol Secundar’ si ‘Cel mai Bun Debut’, onorandu-i astfel interpretarile exceptionale din Taxi Driver si Bugsy Malone.

De curand, Foster a jucat in thrillerul de succes Flightplan si in A Very Long Engagement. Inainte de acestea, ea a mai jucat in Panic Room si a avut rolul principal in Anna and the King.

In total, Foster a aparut in aproape 40 de filme, printre care: Contact; Nell; comedia Maverick, alaturi de Mel Gibson si James Garner; drama romantica Sommersby, alaturi de Richard Gere; comedia alb-negru Shadows and Fog, regizata de Woody Allen; Siesta; Stealing Home; Five Corners; Tom Sawyer; Freaky Friday; Foxes; The Hotel New Hampshire; The Blood of Others.

Foster si-a inceput cariera la varsta de trei ani in reclame de televiziune, urmand sa joace in mod regulat diverse roluri in seriale de televiziune.
Rolul din Alice Doesn’t Live Here Anymore (1975) a adus-o in atentia publicului, dar si cel din filmul lui Martin Scorsese, Taxi Driver (1976).

In 1976, Foster a aparut in total in patru filme: Bugsy Malone; The Little Girl Who Lives Down the Lane; Echoes of Summer si Taxi Driver, toate fiind prezentate la festivalul de la Cannes.

Actrița a fost onorată pentru rolurile sale din filme cu steaua numărul 6927 amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.