Biografie

JOE VITERELLI este Vinnie, unul din membrii bandei lui Graziosi. Si el a jucat în peste 30 de filme, printre care "Analyze this" (Cu nasu' la psihiatru) alaturi de ROBERT De NIRO si BILLY CRYSTAL sau "Eraser", "American Strays", "Heaven's Prisoners". El l-a interpretat pe Nick Valenti în filmul lui Woody Allen "Bullets Over Broadway" si pe Clamato în parodia "Mafia!". Alte roluri interpretate de el au fost în "Out to Sea", "The Firm" (Firma) si "Mobsters".

VITERELLI si-a început cariera tîrziu. Desi primea mai tot timpul oferte pentru diverse productii pentru diverse productii, le-a refuzat pîna cînd SEAN PENN l-a contactat si i-a spus ca nu gasesc actorul potrivit pentru o secventa care se filma chiar la el în cartier.

În plan personal, el a fost căsătorit cu Catherine Brennan, din 1960 până în 2004, la moartea lui. Au avut 5 copii. Unul dintre ei este compozitorul Joseph Vitarelli (care a preferat să-și schimbe puțin numele). Joe Viterelli a încetat din viață ca urmare a complicațiilor operației pe cord, la data de 28.01.2004, în Las Vegas, Nevada, SUA.